
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από παράσιτα ψαριών από σούσι καταγράφηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, σε έναν 22χρονο στην Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Karfitsa.gr ο νεαρός πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη έχοντας πόνους στην κοιλιά και αυξημένους δείκτες φλεγμονής. Αποφασίστηκε η νοσηλεία του για περαιτέρω διερεύνηση. “Οι απεικονιστικές εξετάσεις που ακολούθησαν, ωστόσο, αποκάλυψαν την παρουσία πολλαπλών μαζών και διογκωμένων λεμφαδένων στην κοιλιακή χώρα, γεγονός που έθεσε την υποψία νεοπλασματικής νόσου” λέει στην “Κ” ο Σωτήρης Δίνας, γενικός χειρουργός του νοσοκομείου που ανέλαβε τον ασθενή και συνεχίζει.
“Η περαιτέρω διερεύνηση με λαπαροσκόπηση και στη συνέχεια η ανοικτή χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσαν τα ευρήματα, που καθιστούσαν αναγκαία την εκτομή τμήματος του εντέρου και του μείζονος επιπλόου”. Ωστόσο όπως εξηγεί “Ο ιστοπαθολογικός έλεγχος των χειρουργικών δειγμάτων ανέτρεψε την αρχική υποψία, θέτοντας τη διάγνωση της παρασίτωσης.
Σε δείγμα που εστάλη στο Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγνωρίστηκε ως αιτιολογικός παράγοντας το παράσιτο Anisakis”.
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







