Η πολύκροτη υπόθεση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τους ξαφνικούς θανάτους των τριών παιδιών της έχει συγκλονίσει όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το θρίλερ της Πάτρας βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού, με τελευταία τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η Le Monde εστιάζει στο γεγονός ότι η 33χρονη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και στο ότι υπάρχουν κενά στη χώρα μας σχετικά με την προστασίαα των παιδιών.

Παράλληλα, το δημοσίευμα με τίτλο “Η Ελλάδα μαινόμενη με τη ‘Μήδεια’ της Πάτρας” επικεντρώνεται στην αναμετάδοση των εικόνων του ανοίγματος του τάφου της 9χρονης, στα γιουχαΐσματα έξω από τα δικαστήρια κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου και στα συνθήματα στους τοίχους της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Επίσης, η εφημερίδα δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

“Κόλαφος” το δημοσίευμα της Le Monde

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας αναφέρεται ότι από τη νεκροψία και τις τοξικολογικές εξετάσεις προέκυψε πως στην 9χρονη Τζωρτζίνα είχε δοθεί μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, ενώ στο νοσοκομείο βρισκόταν μόνο με τη μητέρα της.

Επίσης, αναφέρεται πως η Τζωρτζίνα πέθανε μόλις είκοσι λεπτά μετά τη χορήγηση της κεταμίνης, με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον της μητέρας. Επίσης, γίνεται αναφορά και σστο ότι τον Απρίλιο του 2021 η 9χρονη είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω επιληπτικών κρίσεων που την είχαν αφήσει τετραπληγική.

Η άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία, πυροδότησε επιπλέον την έρευνα για τις άλλες δύο κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου, τη Μαλένα και την Ίριδα.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται ακόμα δηλώσεις καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που κάνει λόγο για πρωτόγνωρη φρενίτιδα για τα ελληνικά δεδομένα και για “χούλιγκαν της κοινής γνώμης”, που βιάζονται να καταδικάσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

“Οι περιπτώσεις παιδοκτονίας είναι σπάνιες στην Ελλάδα και η συναισθηματική φόρτιση είναι πολύ έντονη” επισημαίξνει η καθηγήτρια Έφη Λαμπροπούλου και προσθέτει:

“Οι καθημερινές αποκαλύψεις, οι διάφορες μαρτυρίες, τα συνεχή σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα υπονομεύουν το τεκμήριο της αθωότητας. Μόνο τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι υποχρεωμένα από τον νόμο στην Ελλάδα να σέβονται αυτό το τεκμήριο, όχι τα ιδιωτικά κανάλια… Αυτό είναι προβληματικό”.

“Οι ιατροδικαστές διερεύνησαν επαρκώς τα αίτια του θανάτου των δύο πρώτων παιδιών; Να ξέρετε ότι στα μισά δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχει ούτε ιατροδικαστής…” σημειώνει ακόμα η καθηγήτρια.

Τέλος, η Le Monde επικαλείται έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που κάνει λόγο για σοβαρή υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και περικοπών, γεγονός που εν μέρει εξηγεί γιατί δεν παρενέβησαν οι κοινωνικές υπηρεσίες, όταν καταγγέλθηκαν η 33χρονη και ο πρώην σύζυγός της για κακοποίηση το 2014.

Ειδήσεις σήμερα:

Τελευταία μέρα για την επικαιροποίηση στοιχείων στην ΑΑΔΕ – Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι Έλληνες “κόβουν” από παντού – 8 στους 10 δεν αγοράζουν ρούχα και παπούτσια

Η εμβληματική ηθοποιός του ιταλικού μεταπολεμικού σινεμά Κατρίν Σπάακ πέρασε στην αιωνιότητα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις