Αρνητές: Οι αρχές είναι αποφασισμένες να πατάξουν τη φάμπρικα που έχουν στήσει επιτήδειοι με την οποία προσφέρουν τάχα “ασυλία” σε αντιεμβολιαστές από τις αποφάσεις του Δημοσίου για τα μέτρα του εμβολιασμού.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνουν “φύλλο και φτερό” τις ιστοσελίδες αλλά και προφίλ στα social media που προωθούν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον κορονοϊό ώστε να εντοπίσουν τους ενόχους.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Βασίλης Παπακώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις έρευνες και είπε πως πέρα από το ποινικό κομμάτι, γίνεται και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.

Από χθες με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ξεκινήσαμε μια έρευνα να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία”, είπε.

Ήδη αρκετές οι ελληνικές σελίδες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο, ενώ περιέγραψε ότι ακολουθούνται συγκεκριμένοι λογαριασμοί. Η αστυνομία δεν μπορεί ωστόσο να “κατεβάσει” ιστοσελίδες παρά μόνο σε περίπτωση συγκεκριμένων αδικημάτων.

“Αυτό που γίνεται είναι ότι σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνονται οι εισαγγελικές Αρχές, αυτές με τη σειρά τους χαρακτηρίζουν τα αδικήματα και στη συνέχεια η δικογραφία υποβάλλεται προκειμένου να πάρει τη νόμιμη οδό της”, είπε ο Βασίλης Παπακώστας.

Οι αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο ακόμη και προσωπικά προφίλ και σελίδες υποκινητών άρνησης του εμβολιασμού.

“Δεν έχει σημασία αν το αδίκημα και η διέγερση γίνεται από ένα πρόσωπο ή είναι συλλογικό. Το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας”, είπε.

Για όσους ζητούν και παίρνουν χρήματα από πολίτες, τα πρόστιμα είναι βαριά, τόνισε.

Το τελευταίο διαστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις για το κύκλωμα εξαπάτησης των αντιεμβολιαστώ, από  από άτομα που τούς υπόσχονται ότι τα μέτρα “δεν θα τους πιάνουν”.

Ακούστε “ντοκουμέντο φωτιά” που αποκαλύπτει τη φάμπρικα των αντιεμβολιαστών
Ο διάλογος του αντιεμβολιαστή με πολίτη

“Απλώς οι άθλιοι εδώ άλλα μας λένε εμάς εδώ στις τηλεοράσεις προσπαθούν με το ζόρι να μας βάλουν ας πούμε μέσα σε μια ζωή ηλίθια και στην Ευρώπη πήγαν και ψήφισαν πριν από 3 μήνες ότι η ζωή είναι έτσι είναι ωραία και ότι δεν θα μας υποχρεώσουν να κάνουμε να βάλουμε μάσκα ή να κάνουμε το εμβόλιο υποχρεωτικά. Το καταλαβαίνεις; Είναι πολύ απλό.

Έγκυρος και έγκριτος νομικός που γνωρίζει νομική θα σου πει ότι με αυτό εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσα-ίσα που μπορείς να τους κάνεις και μήνυση στην Ευρώπη και να τους πεις εδώ με δουλεύουν.

Ο δικαστικός επιμελητής για σένα, για το δικό σου όνομα, θα πάει και θα κάνει 40 ως 60 επιδόσεις, κάθε μία είναι περίπου 44 ευρώ. 44 ευρώ επί 40 ως 60 φορές κάνουν πόσο δεν ξέρω 4 ; 4=16 1.700 ως 3.000 ευρώ ένα ποσό το οποίο ο καθένας μεμονωμένα δεν μπορεί να το κάνει οπότε αυτό το πράγμα, το μοιράζουν 100 άτομα, 120, 130 βγαίνει μέσο όρο 30 ευρώ, 25 ευρώ ή 20 ευρώ κοκ. Είναι ένα επιχείρημα αυτό ό,τι κοίταξε, θα το κάνουν πολλοί μαζί ταυτόχρονα και μοιράζουν το κόστος και το κόστος για να βγει περίπου στα 20 ευρώ είναι αυτά τα χρήματα, 2.500-3.000 τα οποία τα μοιράζονται 150 άτομα και βγαίνει περίπου ένα 20αρικο, κάπως έτσι το εννοούν οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν αυτό το πράγμα.

Είναι μια προσπάθεια να τους πούμε ότι αυτό που λένε είναι μια βλακεία και μισή δεν τους κάνουμε κάτι, λέμε απλά ότι είστε λίγοι και ότι αυτά που λέτε είναι ηλίθια. Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ότι θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος τι θα βάλω μέσα στο κορμί μου τι να βάλω. Είναι δυνατόν, τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα;

Δόξα τω θεώ, πολλά ή λίγα δεν ξέρω αν είναι, πάντως είναι πάνω από 2.000 με υπογραφή”, ακούγεται στο ντοκουμέντο.

Μετά από το άκουσμα του διαλόγου, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, είπε ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας. “Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν δικαστικούς επιμελητές, έναν λειτουργό του Δημοσίου, για να πουν ότι δεν θέλουν την κάλυψη του Δημοσίου, ενώ τι θα κάνουν αν χρειαστεί το παιδί τους νοσοκομείο; Που θα απευθυνθούν; Στο Δημόσιο. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για φαινόμενα όπως αυτό”.

Σ ύμφωνα με το OPEN, η Δίωξη έχει εντοπίσει τουλάχιστον εννέα ιστοσελίδες και προφίλ που συνδέονται με το κύκλωμα, ενώ μόνο μία από αυτές είχε συνολικά 7.000 μέλη!

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για “τιμοκαταλόγους” ψευδών νομικών συμβουλών, οι οποίοι ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000-4.000 ευρώ για να “νοικιάσουν” τους δικαστικούς επιμελητές, ενώ οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν από 20 ευρώ μίνιμουμ για να τα αποκτήσουν.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις