Κορυφώνονται σε καθημερινή βάση οι σοκαριστικές αποκαλύψεις, αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας και το θάνατο των τριών μικρών κοριτσιών.

Στο στόχαστρο των αποκαλύψεων βρίσκεται βεβαίως η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η νέα αποκαλυπτική μαρτυρία για την πολύκροτη υπόθεση, ήρθε μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», από μια στενή οικογενειακή φίλη του Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

“Το παιδί είχε καταλάβει…”

Συγκεκριμένα, η στενή οικογενειακή φίλη, τονίζει ξεκάθαρα πως η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη μητέρα της: “Η Τζωρτζίνα ήταν ανάστατη γιατί άκουγε τους συγγενείς της και καταλάβαινε ότι κάτι συνέβαινε με τη Ρούλα. Εγώ την έψαχνα και έλεγα στο παιδί δικαιολογίες. Την πήγαμε στο σπίτι μίας άλλης φίλης για να μην ακούει τις εντάσεις. Τετάρτη βράδυ την πήρε η αδελφή της Ρούλας από το φιλικό σπίτι και λίγο μετά την πήγε στο Καραμανδάνειο. Το παιδί δεν έβγαλε ούτε ένα βράδυ στο σπίτι της μάνας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η γυναίκα ξεκαθάρισε πως αν οι συγγενείς είχαν κι εκείνοι αντιληφθεί νωρίτερα τα όσα άσχημα επρόκειτο να συμβούν, το μικρό παιδί δεν θα είχε αυτή την κατάληξη:

Πιστέψαμε ότι η Ρούλα είχε επηρεαστεί με την Ίριδα, γι’ αυτό και ήθελε να αυτοκτονήσει. Έκανε ολόκληρα κόλπα. Εμείς την ψάχναμε στα νεκροταφεία και φοβόμασταν μην έχει κάνει κακό στον εαυτό της και αυτή βρισκόταν ξαπλωμένη στο ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή θυμάμαι που μου είπε η αδελφή της πως παραδίδονταν τα μηνύματα που της έστελνε, αλλά εκείνη δεν απαντούσε. Η Ρούλα όταν την έπιαναν τα νεύρα της γινόταν άλλος άνθρωπος. Εγώ θυμάμαι μία κουβέντα του θείου της που έλεγε όταν ήμασταν όλοι μαζί στο σπίτι της, να την κλείσουν σε κλινική. Γνώριζαν δηλαδή στην οικογένεια πως είχε πρόβλημα. Εάν είχαν κινητοποιηθεί νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει το ένα παιδί, τουλάχιστον την Τζωρτζίνα”.

Τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μάρτυρας, η Ρούλα ήθελε με κάθε τρόπο να κρατήσει μακριά τον Μάνο από την 9χρονη κόρη του.

“Τετάρτη μεσημέρι ήμουν μαζί με την Τζωρτζίνα και κοιμόταν σαν πουλάκι. Όταν της έλεγα να πάρουμε τη μαμά να μιλήσει, έλεγε όχι. Ήταν μία χαρά. Είχε μία ηρεμία. Μου ζωγράφισε κάτι και μου έγραφε “σ’ αγαπώ πολύ”. Μετά έγινε ότι έγινε. Η Ρούλα μας είπε πως εκείνο το βράδυ η μικρή είδε ένα όνειρο, έκανε σπασμούς και την έτρεξε στο Καραμανδάνειο. Σοκαριστήκαμε”, ανέφερε ακόμη.

Αυτές είναι οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα της

Το φως της δημοσιότητας έχει δει το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, για το πώς πέθανε με μαρτυρικό τρόπο η 9χρονη Τζωρτζίνα για τη δολοφονία της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης και έχει ημερομηνία, 12 Μαΐου, αναφέρεται ως αιτία θανάτου “θανατηφόρος δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (ketamine) κεταμίνη”.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα ποσότητα “μαμούθ” κεταμίνης ίση με 6,5 mg/Ml.

Ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης“, αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη.

Στις αιματολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις βρέθηκαν κεταμίνη και άλλες 12 ουσίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη στο αίμα της Τζωρτζίνας, ανιχνεύθηκε, η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine) lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Στα ούρα της 9χρονης, εντοπίστηκε κεταμίνη,  valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).  

Τέλος στα σχόλια της ιστολογικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε από τον ιαστροδικαστή, αναφέρευται πως “η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα“.

Τέλος στις παρατηρήσεις του ο κ. Μπουζιάνης σημειώνει πως “σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου“.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Άστατος ο καιρός το Σάββατο, αλλά με υψηλές θερμοκρασίες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις