Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες, όπου μέλος της ήταν και ο Μάξιμος Σαράφης.

Συγκεκριμένα η απάτη είχε ως πρόσχημα τη διαμεσολάβηση για την εκταμίευση δανείων από ανύπαρκτη, όπως προέκυψε, χρηματομεσιτική εταιρεία με δήθεν έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για μια οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και οργανωτικότητα και στόχευε “ανθρώπους του επιχειρείν”.

Τα μέλη της εμφανίζονταν ως οι «σωτήρες» τους από τις δυσχερείς οικονομικές διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα κι επακόλουθα, τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, αναζητούσαν επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να λάβουν κάποιο δάνειο, πλην όμως δεν διέθεταν τα εχέγγυα δανειοδότησης από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Πρότειναν λοιπόν ως εναλλακτική λύση την απευθείας δανειοδότησή τους από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή με μεσιτεία της ανύπαρκτης εταιρείας, για την οποία παρουσίαζαν στα θύματά τους φανταστικές περιπτώσεις επιτυχούς δανειοδότησης άλλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο θύτης (μπορεί να ήταν και ο Μάξιμος Σαράφης) εμφανιζόταν σαν μεσάζοντας που είχε την επαφή με την εταιρεία στα ΗΑΕ λέγοντας στα θύματα “μέσα από αυτή την εταιρεία μπορείς να βγάλεις δάνεια υψους 10 εκατ. ευρω και περισσότερα, ενώ η δική μου αμοιβή θα είναι 100.000 ευρώ”. Να τονίσουμε πώς υπήρχε και ένας τιμοκατάλογος, ο οποίος πήγαινε ως εξής: 18.500 ασφάλιση δανείου, 55.000 φορολογία δανείου, 18.500 αδειοδότηση.

Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση όμως της έγκρισης του δανείου, οι δράστες τρέναραν την υπόθεση εμφανίζοντας κάποια προβλήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υπόθεση τους.

Όμως έδιναν στον ανυποψίαστο επιχειρηματία την εναλλακτική να τρέξει ο θύτης την υπόθεση με το ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα (25.000).

Στη συνέχεια του ανέφεραν πως θα του στείλουν τα χρήματα με έμβασμα στην Ελλάδα, αλλά του ανέφεραν αργότερα πως η Deutsche δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και πρέπει να ανοίξει λογαριασμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από εκεί και πέρα εφόσον υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και ανησυχίες του κανόνιζαν μια βιντεοκλήση με έναν Ινδό που ήταν και αυτός στο κόλπο για να ηρεμήσει το θύματα πως θα πάρει τα χρήματα του.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά (7) περιπτώσεις απάτης,  από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

500 ευρώ, πέντε φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτής και tablet, πλακέτα/μήτρα σφραγίδας αποτελούμενη από αποσπώμενους αριθμούς, ελληνικά γράμματα, σημεία στίξης και σύμβολα, χειροκίνητες σφραγίδες και εντύπωμα σφραγίδας, έγγραφα με σχέδια υπογραφών και σφραγίδων, έγγραφα με επικολλημένα τεμάχια χάρτου με υπογραφές και σφραγίδες, εκτυπωμένα ηλεκτρονικά μηνύματα, έγγραφα σχετικά με την ανύπαρκτη εταιρεία, χειρόγραφες σημειώσεις και διάφορες συμβάσεις μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Ημερολόγιο “φωτιά” κατατέθηκε στη δίκη Παππά – Καλογρίτσα – Οι συναντήσεις τους και ο ρόλος του Αρτεμίου

Θύμα του ψευτογιατρού εξομολογείται στο DEBATER – “Φοβόμουν, μου έλεγε θα πάθω βαριά τετραπληγία αν δεν πάρω μέτρα”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις