Με τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε 32 μήνες εξακολουθεί να δημιουργεί ερωτήματα και με την οικογένεια να αναζητά επίσης απαντήσεις.

Η οικογένεια δεν έχει προτιμήσει να κρατάει τη σιωπή, ωστόσο ο πατέρας των τριών κοριτσιών μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του διευθυντή του παιδοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου, Γιάννη Παπαγιάννη, αναφορικά με όσα ακούστηκαν για τον απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα. 

“Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον απινιδωτή και τον βηματοδότη. Να ακούσετε αυτά που είπε ο κύριος Παπαγιάννης. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους… να το ξέρετε αυτό“, είπε χαρακτηριστικά.

Πάτρα: Οι επόμενες κινήσεις των γονέων

Μάλιστα αργά το βράδυ της Δευτέρας ή νωρίς το πρωί της Τρίτης αναμένεται ανακοίνωση των γονέων, στην οποία θα είναι επεξηγηματικοί και αναλυτικοί προκειμένου να μπει ένα τέλος σε θεωρίες και σενάρια που διακινούνται και δημιουργούν επιπρόσθετο “βάρος” στους γονείς που έχουν να διαχειριστούν και τη θλίψη τους από το θάνατο των τριών αγγελουδιών τους.

Η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση και θέλουν απαντήσεις, ενώ στην ανακοίνωση που θα εκδώσουν οι γονείς θα περιέχει στοιχεία από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους δύο πρώτους θανάτους ώστε να απαντούν σε συγκεκριμένα δημοσιεύματά για να πάψει να δημιουργείται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τους έχει φέρει σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Μάλιστα δεν αποκλείεται σε δεύτερο χρόνο και όταν βγουν τα αποτελέσματά των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων να κινηθούν νομικά εναντίον όσων θεωρούν ότι διακίνησαν τις συγκεκριμένες φήμες.

Πάτρα: Η αλήθεια για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου, Γιάννης Παπαγιάννης αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις, τις παρεξηγήσεις και τις εσφαλμένες γνώμες, όπως τις χαρακτήρισε, που διατυπώνονται δημοσίως για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Αρχικά, ο παιδοκαρδιολόγος σημείωσε ότι “η τοποθέτηση του απινιδωτή στο παιδί έγινε με γνώμονα ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο συμβάν, της απώλειας συνείδησης που συνδεόταν με σπασμούς που δεν ξέραμε ακριβώς σε τι οφείλονταν. Επιπλέον, υπήρχαν δύο αιφνίδιοι θάνατοι στην οικογένεια”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “εμείς αναλάβαμε το παιδί από το νοσοκομείο του Ρίο, στην Πάτρα, όπου το παιδί είχε εξετασθεί και δεν βρέθηκαν σαφή αίτια για τα επεισόδια. Μας ζητήθηκε και από τους γιατρούς και από την οικογένεια να τοποθετήσουμε τον απινιδωτή για να το διασφαλίσουμε από τυχόν αρρυθμιολογικά συμβάντα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέταση στο παιδί δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα αρρυθμιών, ούτε κάποια σχετικά σύνδρομα, αλλά όπως “υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες διαφεύγουν ενός βασικού ελέγχου και μπορούν να συμβούν μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Γι’ αυτές τις σπάνιες καταστάσεις τοποθετήσαμε τον απινιδωτή”.

Σχετικά με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση στον απινιδωτή, ο Γιάννης Παπαγιάννης ξεκαθάρισε ότι η συσκευή που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη “δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της, ούτε κατέγραψε κάποια αρρυθμία που να εξηγεί τα επεισόδια του παιδιού”. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι ο βηματοδότης περιλαμβάνεται μέσα στον απινιδωτή. “Επειδή γράφτηκαν στον Τύπο πράγματα που δεν είναι ακριβή, ότι αποδεικνύεται από τα στοιχεία του απινιδωτή ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, αυτό είναι απολύτως αναληθές. Δεν υπάρχει δυνατότητα ο απινιδωτής να μας πει αν κάποιος επέδρασε στην καρδιά και πώς. Εκείνο που μπορεί να δείξει είναι αν υπήρχε καλή λειτουργία του μηχανήματος, αν υπήρχαν αυξημένες αντιστάσεις, αν υπήρχε ηλεκτρονική παρεμβολή -που δεν υπήρχε- και αν υπήρχαν αρρυθμίες, τις οποίες δεν ανιχνεύσαμε”.

Σύμφωνα με τον παιδοκαρδιολόγο, “η καρδιά μπορεί να σταματήσει γι’ άλλους λόγους, όπως ένα μακρύ επεισόδιο επιληψίας, σπασμών, διακοπής της αναπνοής για κάποιο λόγο, μεταβολικές διαταραχές που να μην επιτρέπουν την καλή λειτουργία της καρδιάς. Ο απινιδωτής και ο βηματοδότης δεν μπορούν να δουλέψουν, αν η καρδιά η ίδια δεν έχει επαρκή, καλή λειτουργία”. “Εμείς δεν βρήκαμε στην καρδιά κάποιο σαφές πρόβλημα πρωτοπαθές. Δευτεροπαθή που να προέρχονται από άλλες αιτίες, είναι πολύ πιθανόν να υπήρχαν”, συμπλήρωσε.

Πάτρα: Οι τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας

Ο ίδιος θέλησε, επίσης, να ξεκαθαρίσει ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κάποιο καρδιολογικό αίτιο προγενέστερο. “Εκείνο που ξέρουμε από ένα καρδιογράφημα που έγινε στο παιδί την ώρα της ανάνηψης είναι ότι ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά, αλλά μετά από μισή ώρα που γινόταν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στο παιδί, έπαψε πλέον να μπορεί να διεγείρει την καρδιά. Συνέχιζε να λειτουργεί, αλλά η καρδιά δεν ανταποκρινόταν”, τόνισε.

Ερωτηθείς τι έδειχνε ο απινιδωτής την ώρα που η μητέρα καλούσε σε βοήθεια, ο γιατρός διευκρίνισε ότι λειτουργούσε κανονικά ως βηματοδότης, “έδινε ηλεκτρονικούς παλμούς”.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Times δίνουν τη λύση στο Βρετανικό Μουσείο – “Δώστε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα και φτιάξτε αντίγραφα”

“Κατακεραυνώνει” τον Ρουβά ο Ανδρέας Μικρούτσικος – “Τέτοιο πλυντήριο ξεπλύματος δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου” (vid)

Ο Μπάμπης Στόκας ξεσπάει για τον μουσικό που κατηγορείται για παιδοφιλία – “Όποιος ξανασυνδέσει τους Πυξ Λαξ θα μας βρει απέναντι”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις