Στο “στόχαστρο” των Αρχών βρίσκεται η “Κιβωτός του Κόσμου” και οι δομές της ανά την Ελλάδα μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις ανηλίκων που δείχνουν ότι η οργάνωση είχε μετατραπεί σε “κολαστήριο” για τα παιδιά.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ  λίγο μετά τις 10 το πρωί αστυνομικοί έφτασαν στη δομή της “Κιβωτού” στην Καλαμάτα για έλεγχο.

Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει σε δημόσια τοποθέτηση της η δωρήτρια των εγκαταστάσεων στην Καλαμάτα, Μίνα Σπυροπούλου – Καρέλια, η δομή ξεκίνησε τη λειτουργία της είχε τον Αύγουστο του 2020. ουσιαστικά χωρίς άδειας και μάλιστα έγινε γνωστό, ότι η “Κιβωτός του Κόσμου” στην Καλαμάτα παραμένει χωρίς άδεια λειτουργίας μέχρι και σήμερα, στο σύνολο δηλαδή των 2,5 χρόνων.

Παρόμοια έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη και στη δομή της Χίου και διεξάγεται στο πλαίσιο έρευνας της οικονομικής αστυνομίας που περνάει τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης από “κόσκινο”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στη δομή της Χίου αστυνομικοί με δύο οχήματα με συμβατικές πινακίδες πήγαν στις εγκαταστάσεις της δομής στην περιοχή του Αίπους, έξω από την πόλη.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν έλεγχο τόσο στα γραφεία της Διοίκησης όσο και στο προσωπικό γραφείο του πατέρα Αντωνίου, και στη συνέχεια έφυγαν παίρνοντας μαζί του φακέλους και υπολογιστές.

Οι καταγγελίες για τη δομή της Καλαμάτας

Υπενθυμίζεται η ΕΡΤ Καλαμάτας είχε συνομιλίες με ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία της δομής που είχε η “Κιβωτός του Κόσμου” στην πόλη και τα όσα κατήγγειλαν είναι πραγματικά σοκαριστικά ιδιαίτερα για τον εμπνευστή και ιδρυτή της δομής πατέρα Αντώνιο.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι “κατακεραύνωναν” τον πατέρα Αντώνιο, κάνοντας λόγο για “φόβο” προς το πρόσωπό του και εστιάζουν στον απόμακρο χαρακτήρα του από τους εργαζομένους της δομής, με την πλειονότητα των οποίων δεν είχε καμία επαφή!

Μάλιστα οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης δομής μετέφεραν μια ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση για τον ίδιο από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισαν. Έκαναν λόγο για έναν “νάρκισσο” και ιδιαιτέρα περίεργο άνθρωπο, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του “οικείου” περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό ρόλο σε όλες τις δομές.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους η “Κιβωτός του Κόσμου” λειτουργούσε σαν μια “κουστωδία” με ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του πατέρα Αντώνιου και “σκλάβους”, τα παιδιά της δομής και “αναλώσιμους” εργαζομένους που άλλαζαν συχνά.

Οι συχνές μετακινήσεις παιδιών μεταξύ των δομών

Ένα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο από τις μαρτυρίες είναι οι συχνές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς οι περισσότεροι απ’ τους εργαζομένους να έχουν λόγο σε αυτές τις μετακινήσεις ή να γνωρίζουν την αιτία.

Σύμφωνα με όσα είπαν ο πατέρας Αντώνιος καλούσε στο τηλέφωνο της δομής και ζητούσε σε μισή με μια ώρα, να ετοιμάσουν ένα παιδί (ή και περισσότερα) να το στείλουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ. Εκεί ο τρόφιμος της δομής μπορεί να έμενε για 2 μέρες μέχρι και ένα μήνα ή μπορεί ακόμα να βρισκόταν και σε άλλες δομές της Κιβωτού ανά τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι ρώτησαν πως δεν γνώριζαν γιατί συνέβαινε αυτό. Μάλιστα τα παιδιά αυτά ήταν ταυτόχρονα και μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας, από τα οποία απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία το χρονικό διάστημα που ο Πάτερ τα είχε καλέσει στην Αθήνα ή είχαν προσωρινά μεταφερθεί σε άλλες δομές.

Ακόμα έκαναν λόγο για διακρίσεις μεταξύ των παιδιών, όπως ότι υπήρχε παιδί που είχε πολύ ακριβό κινητό και ακριβά ρούχα και άλλο ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του.

Το σημείο καμπής για την υπόθεση

Το κομβικό σημείο στη διερεύνηση της όλης υπόθεσης φαίνεται και το χρονικό διάστημα, όπου από την Καλαμάτα αποχώρησαν τα μεγαλύτερα παιδιά της δομής.

Εκείνη την περίοδο φέρεται να συνέβησαν και αρκετά γεγονότα τα οποία καταγγέλλει ο 19χρονος. Αυτό συνέβη στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν αποχωρούν ξαφνικά από τη δομή 3 παιδιά αρχικά και μετά από λίγες μέρες ακολούθησαν άλλα δυο. Όλα τα παιδιά άνω των 13 ετών.

Δεν έγινε γνωστό γιατί αποχώρησαν αλλά “φημολογία” στα ενδότερα της Κιβωτού ανέφερε ότι τιμωρήθηκαν γιατί τους βρήκαν με “κουπόνια με στοίχημα” ή ότι “τραγουδούσαν τραπ”.

Επίσης για ένα από τα παιδιά που αποχώρησαν υπήρξε και αναφορά από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, λίγο χρονικό διάστημα αργότερα, στην εισαγγελία πρωτοδικών γιατί δεν ξαναεμφανίστηκε στο σχολείο του, έμεινε στην τάξη από απουσίες (ενώ μέχρι τότε ήταν ένα παιδί που πήγαινε στο σχολείο) και καθώς ήταν κάτω των 15 ετών που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Μετά από αυτή την ξαφνική αποχώρηση κάποια λίγο μικρότερα παιδιά, κλήθηκαν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο από τον πατέρα Αντώνη και όταν επέστρεψαν υπήρξε “φημολογία” για κακομεταχείριση όσων είχαν φύγει τις προηγούμενες μέρες από την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία”, τα παιδιά αυτά τα κρατούσαν κλειδωμένα σε χώρο της “Κιβωτού” στην Αθήνα, για να συνετιστούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Αικατερίνη – Ο βίος της και ο τρόπος που μαρτύρησε 

Ακόμα μία καταγγελία “γροθιά στο στομάχι” για την “Κιβωτό του Κόσμου” – “Παιδί με παρακάλαγε κλαίγοντας να κάνω κάτι”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις