Ξεκίνησε η αποχώρηση των τρακτέρ των αγροτών από την Αθήνα το χθεσινό αγροτικό συλλαλητήριο.

Εκπρόσωποι του μπλόκου των αγροτών στην Αταλάντη δεν ήθελαν να αποχωρήσουν ωστόσο όλοι σεβάστηκαν την συλλογική απόφαση.

Έτσι, λίγο πριν τις 11:00 άρχισαν να αποχωρούν τα πρώτα τρακτέρ.

Σημειώνεται πως λόγω της κατάστασης στο κέντρο η Τροχαία προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν πλέον μόνο στην λεωφόρο Κηφισού από όπου διέρχονται τα τρακτέρ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία ήρθησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βασιλίσσης ΑμαλίαςΠανεπιστημίου, Πλατεία Ομόνοιας, Αγίου Κωνσταντίνου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λεωφόρο Αθηνών.

Δείτε φωτογραφίες από την Eurokinissi:

Την Πέμπτη θα κριθεί το μέλλον των μπλόκων

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 22/2 θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Τι ζήτησαν οι αγρότες

Ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.

Επίσης, σημείωσαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Στάθηκαν στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων τονίζοντας ότι θα πρέπει να μπει ένας «τέλος» στα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα που εργάζονται από τρίτες χώρες. «Φέτος που το ζωικό κεφάλαιο μειώθηκε, που βρέθηκε το γάλα και μάλιστα μειώθηκε και η τιμή που πληρώθηκε ο κτηνοτρόφος;» αναρωτήθηκαν.

Σε αναφορά τους για την ΚΑΠ οι αγρότες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ζήτησαν να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν «έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» και επιθυμούν την επαναφορά του «πρασινίσματος».

Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη γνωστή περίπτωση συνδρόμου Down στην αρχαία Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αμοιβαίες υποχωρήσεις για εκτόνωση της κατάστασης -Τι έγινε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις