Μαριούπολη : O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους πως εν έτει 2022, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται σε καταστάσεις που οδηγούν σε σκοτεινές εποχές.

Η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία πιστεύοντας πως μέσα σε λίγες μέρες θα έχει “τελειώσει” το ζήτημα αλλά οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά ενώ η Ευρώπη δείχνει πως είναι ενωμένη ενάντια σε καθεστώτα που διαταράσσουν την ειρήνη.

Η Μαριούπολη είναι μια πόλη την οποία θέλει να κατακτήσει διακαώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να την πάρει, παρά τα τελεσίγραφα που έχει στείλει στην ουκρανική κυβέρνηση.

Μια ανάλυση του BBC παρουσιάζει τους τέσσερις κύριους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η κατάκτηση της συγκεκριμένης πόλης και αν καταφέρουν να την “πάρουν”, τότε θα είναι μια σημαντική νίκη για τους Ρώσους.

Οι τέσσερις λόγοι

Σύμφωνα με το BBC οι λόγοι για τους οποίους θέλουν οι Ρώσοι να κατακτήσουν τη Μαριούπολη έχουν ως εξής:

1.Στραγγαλίζεται η οικονομία της Ουκρανίας

Η Μαριούπολη είναι μια πόλη που διαθέτει ένα σημαντικό λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα και εκεί μπορεί κανείς να βρει ένα εργοστάσιο μεγάλης σημασίας με σίδηρο και χάλυβα. Μέσω της Μαριούπολης μπορεί να προμηθευτούν χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο με καλαμπόκι, σίδηρο και χάλυβα. ‘Ετσι κόβοντας τις εξαγωγές, “στραγγαλίζεται” η οικονομία της χώρας.

2.Το Τάγμα Αζόφ και η ρωσική προπαγάνδα

Στη Μαριούπολη “φιλοξενείται” η ουκρανική μονάδα πολιτοφυλακής “Τάγμα Αζόδ” και σε αυτή συναντά κανείς νεοναζί και ακροδεξιούς εξτρεμιστές οι οποίοι ωφελούν την οποιαδήποτε προπαγάνδα θέλει να κάνει η Μόσχα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τη Ρωσία να δικαιολογήσει το γεγονός πως στέλνει στρατιώτες για να πολεμήσουν και να τους απαλλάξουν από τους νεοναζί.

3.Αναπτέρωση ηθικού από την πλευρά των Ρώσων

Αν η Ρωσία καταφέρει να πάρει αυτή τη σημαντική πόλη τότε αυτόματα θα ανέβει το ηθικό των Ρώσων και θα δείξει το Κρεμλίνο στους Ρώσους πολίτες πως η χώρα μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Ο Πούτιν θέλει να πετύχει τον στόχο του καθώς θέλει να ανάβιωσε την ιδέα πως σώζει τη Ρωσία από την τυραννία μιας κυβέρνησης η οποία έχει δεσμούς με τη Δύση.

4. Γέφυρα μεταξύ Ντονμπάς και Κριμαίας

Μπορεί η πόλη που θέλει ο Πούτιν να καταλαμβάνει μια μικρή περιοχή αλλά η αντίσταση που προβάλλουν οι ουκρανικές δυνάμεις, δείχνουν πως η εισβολή από την Κριμαία δεν είναι “κερδοφόρα”. Οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να διασφαλίσουν μια “γέφυρα μεταξύ των συντρόφων τους και τους συμμάχους τους που βρίσκονται στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο στρατηγός Ρίτσαρντ Μπάρονς, πρώην διοικητής της Διοίκησης Κοινών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου είπε χαρακτηριστικά πως όταν οι Ρώσοι αισθανθούν ότι ολοκλήρωσαν επιτυχώς αυτή τη μάχη, θα έχουν ολοκληρώσει μια χερσαία γέφυρα από τη Ρωσία στην Κριμαία και θα το δουν αυτό ως μια μεγάλη στρατηγική επιτυχία.

Η πόλη είναι σχεδόν καταστραμμένη αλλά οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με “τοίχους” και η παγκόσμια κοινότητα έχει στραμμένη το βλέμμα της προς αυτή γιατί οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα κοινά ευρήματα στους θανάτους των τριών κοριτσιών – “Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα”

“Επικίνδυνη η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού” λέει ο Βασιλακόπουλος – “Δεν τελειώσαμε με την πανδημία”

Αδιανόητo περιστατικό – Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια 16χρονο για ένα κοροϊδευτικό SMS – Πώς του έστησαν ενέδρα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις