Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου όπως μετέφεραν στην οικογένεια του οι Αρχές στην Ρωσία.

Σύμφωνα με το British Heart Foundation το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου είναι όταν κάποιος πεθαίνει ξαφνικά και απροσδόκητα από καρδιακή ανακοπή, αλλά η αιτία της καρδιακής ανακοπής δεν μπορεί να βρεθεί.

Μια καρδιακή ανακοπή είναι όταν η καρδιά σας σταματά ξαφνικά να αντλεί αίμα γύρω από το σώμα σας. Αυτό σταματά την αναπνοή σας και λιμοκτονεί τον εγκέφαλό σας από οξυγόνο.

Ο ρυθμός της καρδιάς σας (που ελέγχει τον καρδιακό σας παλμό) ελέγχεται από ηλεκτρικές παρορμήσεις. Εάν οι ηλεκτρικές παρορμήσεις πάνε στραβά, μπορεί να προκληθεί ανώμαλος καρδιακός ρυθμός γνωστός ως αρρυθμία . Ορισμένες αρρυθμίες μπορεί να είναι επικίνδυνες εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή ανακοπή. Ο ρυθμός της καρδιάς σας και οι ηλεκτρικές παρορμήσεις δεν υπάρχουν πλέον μετά το θάνατο, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένας μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός και η δομή της καρδιάς θα φαίνεται κανονική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να βρεθεί η αιτία της καρδιακής ανακοπής και ενδέχεται να διαγνωστεί το SADS.

Το σύνδρομο αιφνίδιου αρρυθμικού θανάτου επηρεάζει περίπου 500 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Το SADS συμβαίνει συνήθως όταν ένας μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός, γνωστός ως αρρυθμία, δεν αντιμετωπίζεται και οδηγεί σε καρδιακή ανακοπή. Μια αρρυθμία συνήθως προκαλεί την καρδιά να χτυπά πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή ακανόνιστα. Συνήθως προκαλείται από μια καρδιακή πάθηση που επηρεάζει το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς.

Μερικές φορές, η καρδιακή πάθηση που προκαλεί την αρρυθμία μπορεί να είναι κληρονομική. Οι κληρονομικές καρδιακές παθήσεις είναι συχνά η αιτία του SADS εάν δεν εντοπιστούν και δεν αντιμετωπιστούν.

Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν:

υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM)
διατατική μυοκαρδιοπάθεια (DCM)
αρρυθμογενής μυοκαρδιοπάθεια της δεξιάς κοιλίας (ARVC)

Χάρη στην έρευνα, γνωρίζουμε πλέον ότι αυτές οι καταστάσεις προκαλούνται από αλλαγές (ή μεταλλάξεις) σε ένα ή περισσότερα από τα γονίδιά μας. Μερικές φορές μπορούμε να ανακαλύψουμε αυτές τις αλλαγές με γενετικές εξετάσεις για μέλη της οικογένειας, γνωστές ως διαδοχικές δοκιμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πούμε εάν κάποιος έχει μια κληρονομική καρδιακή πάθηση ή εάν κινδυνεύει να αναπτύξει.

Μετά από έναν απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατο, ένας ιατροδικαστής (κάποιος που είναι υπεύθυνος για τη διερεύνηση των θανάτων) θα ζητήσει συνήθως τη διενέργεια μεταθανάτιας εξέτασης για να ανακαλύψει την αιτία του θανάτου. Η μεταθανάτια νεκροψία συνήθως συμβαίνει εντός δύο έως τριών εργάσιμων ημερών μετά το θάνατο.

Κατά τη μεταθανάτια εξέταση, ένας παθολόγος (γιατρός εκπαιδευμένος στη μελέτη της νόσου) θα αναζητήσει καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο, όπως:
στεφανιαία νόσος
έμφραγμα
συγκοπή
θρόμβους στους πνεύμονες

Εάν ο παθολόγος δεν μπορεί να βρει μια προφανή αιτία θανάτου, μπορεί να κάνει περαιτέρω εξετάσεις όπως:
κοιτάξτε τον ιστό οργάνων
δοκιμή για φάρμακα ή φάρμακα στο σώμα
ζητήστε αξιολόγηση από ειδικό καρδιοπαθολόγο.

Στη συνέχεια, ο ιατροδικαστής θα αποφασίσει για την αιτία θανάτου. Το SADS δηλώνεται εάν ο θάνατος εξακολουθεί να είναι ανεξήγητος μετά από αυτές τις εξετάσεις.

Όταν συμβεί αυτό, ο ιατροδικαστής θα συστήσει συνήθως τα μέλη της οικογένειας να υποβάλλονται σε έλεγχο για κληρονομικές καρδιακές παθήσεις. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται έτοιμοι να υποβληθούν σε εξετάσεις μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάτι που είναι κατανοητό, αλλά οι εξετάσεις είναι συνήθως απλές για τους περισσότερους ανθρώπους. Όσο νωρίτερα υποβληθείτε σε εξετάσεις εσείς και η οικογένειά σας, τόσο λιγότερο κινδυνεύετε ένα μέλος της οικογένειας να αφήσει πιθανώς ένα καρδιακό πρόβλημα χωρίς θεραπεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητη φρίκη στη Ρόδο: Θείος βίαζε τον 7χρονο ανιψιό του- Πως τον εντόπισαν οι αρχές

Πως η κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα πιάσει και πάλι… 158

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις