Σάλος επικρατεί στα social media, λίγο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αφού πολλοί κατηγορούν τους διοργανωτές ότι πληρώνουν ανθρώπους για να κάνουν τους… οπαδούς.

Η διαπίστωση έγινε από χρήστες του TikTok, οι οποίοι παρατήρησαν ότι χιλιάδες οπαδοί της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Αγγλίας που πανηγυρίζουν σε βίντεο του λογαριασμού “Qatar Living“, είναι… ψεύτικοι!

Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media δείχνουν ομάδες ανδρών, κυρίως ινδικής καταγωγής, να φορούν φανέλες και να κρατούν πανό που γράφουν “England fans Qatar” ή “Germany fans Qatar“.

Ακόμα, ισχυρίζονται πως αρκετοί από αυτούς είναι εργάτες που δούλεψαν για να στηθούν τα γήπεδα και οι υποδομές για το Μουντιάλ 2022.

Απαντώντας σε αυτούς τους ισχυρισμούς, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αρνείται τα πάντα και χαρακτηρίζει τις δηλώσεις “ξεκάθαρα ρατσιστικές“.

Διαβάζω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν φαίνονται για Άγγλοι, οπότε δεν μπορούν να ζητωκραυγάζουν για την Αγγλία, μοιάζουν με Ινδούς! Τι είναι αυτά; Μπορεί κάποιος που μοιάζει με Ινδό να μην ζητωκραυγάζει για την Αγγλία, την Ισπανία ή τη Γερμανία; Αυτό είναι ρατσισμός, καθαρός ρατσισμός. Ο καθένας στον κόσμο έχει το δικαίωμα να ζητωκραυγάζει για όποιον θέλει. Νομίζω ότι για αυτό (σ.σ. bullying) που κάνουμε εμείς οι Ευρωπαίοι τα τελευταία 1.000 χρόνια θα πρέπει να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 1.000 χρόνια πριν αρχίσουμε να δίνουμε ηθικά μαθήματα στους ανθρώπους” είπε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

Ποιος νοιάζεται για τους εργάτες; Νοιάζεται η FIFA, το ποδόσφαιρο και για να είμαι δίκαιος, και το Κατάρ. Όμως, ήμουν πριν λίγες μέρες σε ένα συνέδριο όπου εξηγούσαμε στον Τύπο τι κάνουμε σε αυτό το Μουντιάλ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σήμερα στη συνέντευξη Τύπου μου, βρίσκονται 400 δημοσιογράφοι, σε εκείνο το event ήταν μόλις τέσσερις. Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στον πλανήτη. Και κανείς δεν νοιάζεται. Είναι υποκρισία ο κόσμος να επικεντρώνεται στα θέματα του Κατάρ και όχι σε άλλες χώρες ή ομάδες ανθρώπων που ασκούν διακρίσεις. Οι μετανάστες εργάτες λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από όσα θα έπαιρναν στις πατρίδες τους. Το Κατάρ τους έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουν και έδειξε τον δρόμο στην Ευρώπη“.

Ειδήσεις σήμερα:

Το άγνωστο περιστατικό με τον Διονύση Σχοινά που αποκάλυψε η Καίτη Γαρμπή – “Ήμασταν χωρισμένοι…” (vid)

“Ψήνεται” το Food Pass – Το σχέδιο της κυβέρνησης για επιδότηση τροφίμων σε νοικοκυριά

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις