Η υπόθεση των βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό και των διαρκώς αυξανόμενων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών που ζητούν αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου.

Πέρα από τις πιο αυστηρές ποινές όμως, ξαφνικά άνοιξε και η συζήτηση όχι σε επίσημο επίπεδο για τον χημικό ευνουχισμό των ανθρώπων που καταδικάζονται για τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο συμφωνείτε εσείς σε αυτή τη πρακτική! Αυτό είναι και το νέο debate αλλά πριν απαντήσετε, θα πρέπει να διαβάσετε τι απαντούν οι ειδικοί για αυτή την ξεκάθαρα αμφιλεγόμενη μορφή τιμωρίας.

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής μίλησε στο DEBATER και ξεκαθάρισε πως ο άνθρωπος που του κάνουν χημικό ευνουχισμό στην ουσία πεθαίνει.

“Στην ουσία είναι εκτέλεση. Ουσιαστικά παθαίνει μια σειρά από επιπτώσεις στην υγεία του, μπορεί να πάθει καρκίνο. Ειδικά όταν του κόψουν σε κάποιες περιπτώσεις και τους όρχεις του για να μην παράγει τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη είναι μια σπουδαία ορμόνη. Αν αφαιρεθεί παθαίνει ο άνθρωπος αυτός μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που τον οδηγούν στον θάνατο“, σημειώνει ο κ. Ασκητής

Ο κ. Ασκητής ξεκαθάρισε πως ο χημικός ευνουχισμός δεν σταματά τα αρρωστημένα γούστα στο μυαλό και στον εγκέφαλο ενός παιδοβιαστή, “δεν σταματά η έλξη του για τα παιδιά”. “Με τον χημικό ευνουχισμό του ρίχνουμε τη λίμπιντο, αλλά η άρρωστη σκέψη μένει”.

Ωστόσο, ο κ. Ασκητής ξεκαθάρισε πως αυτά τα άτομα δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, αλλά επισήμανε πως “η ιατρική δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα, η ιατρική έχει τον χαρακτήρα του προλαμβάνειν και του θεραπεύειν”. Δεν χρησιμοποιούμε εργαλεία που εγκλωβίζουν την ιατρική σε χαρακτήρες που έχουν καταστροφικό χαρακτήρα. Οποίος και να είναι ο εγκληματίας. Οι νόμοι πρέπει να έχουν ανθρώπινο χαρακτήρα ακόμα και στον πιο παράνομο άνθρωπο”.

Στο θέμα του χημικού ευνουχισμού αναφέρθηκε και ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε στο DEBATER και εμφανίστηκε λάβρος σε όσους υιοθετούν τέτοιες απόψεις.

Ο κ. Κούγιας ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως και σαν σκέψη η επιλογή του χημικού ευνουχισμού είναι αντισυνταγματική και απάνθρωπη.

Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος απασφάλισε κατηγορώντας τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη ο οποίος είχε δηλώνει πως ο χημικός ευνουχισμός θα μπορούσε να γίνεται έστω σε εθελοντική βάση με τη συναίνεση του καταδικασθέντα.

“Είναι ομολογία ειδικά όταν την κάνει ένας πολιτικός ο οποίος διοικεί ένα από τα κορυφαία υπουργεία. Τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη. Είναι ομολογία ότι ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, δεν μπορεί να καταστήσει μια εγκληματική συμπεριφορά. Είμαι καθέτως στην εφαρμογή κάτι τέτοιου και αυτή η θέση του κου Βορίδη τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και θα μείνει στην ιστορία ως μια δήλωση ενός πολιτικάντη, που δεν ενδιαφέρεται να διοικεί ένα κράτος της ΕΕ, αλλά εκείνον που τον ενδιαφέρει μόνο για το πως θα εντυπωσιάσει ανθρώπους που λειτουργούν μόνο με το εθιμικό τους, αγνοώντας τις επιστημονικές απόψεις ανθρώπων που ασχολούνται με το ποινικό δίκαιο. Αλλά μόνο των ψηφοφόρων του…”.

Μετά από αυτές τις απόψεις ψηφίστε στο νέο debate για το εάν συμφωνείτε με τον χημικό ευνουχισμό σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων κυρίων κατά παιδιών.

Η γνώμη σας στο DEBATER μετράει!

Ειδήσεις σήμερα

Νοέμβριος 2022 – Μηνιαίες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Νέα αποχώρηση στο Love Island – Οι επιλογές της Νίκης και της Κατερίνας έφεραν ανατροπές στο coupling (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις