Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται από το νησί της Ρόδου για το κύκλωμα που λειτουργούσε στην πολεοδομία του νησιού.
Όπως καταγγέλλει μάρτυρας στο DEBATER, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του: “Στη συγκεκριμένη πολεοδομία ξέραμε ότι αν δεν ‘λαδώσεις’ δουλειά δεν γίνεται. Δικό μου άτομο ήθελε να βγάλει αντίγραφα για να τα δώσει σε εταιρεία ηλεκτροδότησης και του ζήτησαν 150 ευρώ. Αν είχες δίκιο σε μία υπόθεση και ο άλλος ο παράνομος πλήρωνε έβγαινε λάδι. Φοβόμουν να μιλήσω. Αυτό ήταν χρόνια γνωστό και δυστυχώς δεν γίνεται μόνο στην πολεοδομία της Ρόδου”.
Πολεοδομία Ρόδου: Οι “κωδικοί” και τα “λαδώματα”
Όπως έγραφε νωρίτερα το DEBATER, το κύκλωμα πολεοδόμων της Ρόδου, κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, χρησιμοποιούσε κωδικές λέξεις, όπως “ξάδελφος”, “μαρούλια” και “γράσο”.
Τα μέλη της σπείρας, λάμβαναν έως και 100.000 ευρώ για να κάνει τα… στραβά μάτια σε αυθαιρεσίες και διευκολύνσεις, ενώ ανέφεραν ως “παράβολο”το ποσό των 30.000 ευρώ που αφορούσε εξυπηρετήσεις σε ιδιώτες. Το διευθυντικό στέλεχος της πολεοδομίας που εμπλέκεται στο κύκλωμα τον ανέφεραν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, ως “ξάδελφο”.
Ερευνάται και ο πρώην διευθυντής
Στο “μικροσκόπιο” των “Αδιάφθορων” που αποκάλυψαν την υπόθεση, εκτός από τους πέντε εργαζόμενους της πολεοδομίας και τους δύο μηχανικούς, μπήκε και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας, που μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία του Δήμου. Φέρεται να συνδέεται με το κύκλωμα στην αρχική του μορφή και δεν αποκλείεται να του ασκηθούν διώξεις τις προσεχείς ημέρες.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν έχει ανάμεσα στα επτά άτομα που έχουν συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όμως στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται ότι τον συνδέουν με την απαρχή της παράνομης δραστηριότητας και αναμένεται να προστεθεί στη λίστα των κατηγορουμένων.
Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας των πολεοδόμων, που ήταν υπεύθυνο για τον επιτόπιο έλεγχο παράνομων ή αυθαίρετων εργασιών φέρεται να παρείχε την δυνατότητα σε ιδιώτες, να πέσουν στα μαλακά.
Μάλιστα, ένας 57χρονος τμηματάρχης φέρεται να λάμβανε χρήματα από τους ιδιώτες και να προχωράει σε συμβιβαστικές λύσεις, είτε μειώνοντας τα πρόστιμα, είτε περιορίζοντας τις ποινικές ευθύνες, κάτι που επέτρεπε την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων που παρανομούσαν.
Καρέτσας: Το νέο “φαινόμενο” του ελληνικού ποδοσφαίρου – Ποιος είναι ο 17χρονος που εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με την Εθνική
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"