Σε ρυθμούς Σαρακοστής με ορίζοντα την Καθαρά Δευτέρα κινείται η αγορά με τους καταναλωτές να έχουν ήδη αρχίσει έρευνα, προκειμένου να συγκρίνουν τιμές. Η κίνηση βέβαια αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες.
Στην κορυφή της λίστας και φέτος, θαλασσινά και οστρακοειδή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τσιμπημένες είναι οι τιμές στα φρέσκα θαλασσινά, με τα κατεψυγμένα ωστόσο να παραμένουν στα περσινά επίπεδα.
“Αγοράζει και τα ψαράκια του ο κόσμος γιατί δεν έχει ξεκινήσει η νηστεία οπότε παίρνει και ψάρια αλλά κάτι περισσότερο έρευνα αγοράς. Καλές οι τιμές στα ίδια επίπεδα με πέρσι” δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς, Βασίλης Σήμος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γαρίδα γάμπαρη είναι στα 10 ευρω, η κόκκινη γαρίδα στα 12 ευρώ, το φρέσκο χταπόδι ξεκινάει από 18 – 22 ευρώ και το θράψαλο από 6,50 – 7,50.
Πρωταγωνιστής του τραπεζιού διαχρονικά είναι ο χαλβάς, με την τιμή του φέτος να είναι αυξημένη, σύμφωνα με τους παραγωγούς, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των πρώτων υλών.
Όπως δήλωσε ο Αναστάσιος Χατζηγαβριήλ, ιδιοκτήτης χαλβαδοποιίας, “μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά με 4,50 που είχε κακάο πέρσι στα 15ερυω φέτος, αυτό είναι αύξηση στις ύλες 300%. Εμείς έχουμε περάσει ένα 5% αύξηση”.
Φέτος, ο απλός χαλβάς ξεκινάει από 9 ευρώ, στα 10 ευρώ κυμαίνεται με κακάο, ενώ με αμύγδαλο στα 11,50 ευρώ. Ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς φτάνει έως και 15 ευρώ.
Κάτι κινείται στο ουκρανικό: Η “ακτινογραφία” της συνάντησης Τραμπ – Μακρόν στον Λευκό Οίκο
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"