Συνταγή: Εάν ψάχνετε την απόλυτη μακαρονάδα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, σας έχουμε την ιδανική. Αυτή δεν είναι άλλη από λιγκουίνι με γαρίδες «μεθυσμένες» στο ούζο, την οποία είναι σίγουρο ότι αφού δοκιμάσετε θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

500γρ. γαρίδες

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες

2σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ζωμό λαχανικών

4-5κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγη φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είτε καθαρίζουμε μόνοι μας είτε ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να μας καθαρίσει τις γαρίδες, ωστόσο κρατάμε τα κεφάλια τους.

Αφού τις καθαρίσουμε τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, τα κεφάλια από τις γαρίδες και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.

Σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το ζωμό χωρίς τα κεφάλια και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε και το σκόρδο και το μάραθο.

Ρίχνουμε ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα.

Ρίχνουμε τις γαρίδες μας μέσα στο τηγάνι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Εάν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Σερβίρουμε και από πάνω τρίβουμε προαιρετικά λίγη φέτα.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κόρινθο – Καπνοί και μικρές αναζωπυρώσεις στην περιοχή

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις