Τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο εύκολα κι αγαπημένα φαγητά που σίγουρα όλοι μας έχουμε φτιάξει πολλές φορές στο σπίτι μας. Κάνοντας κανείς μία αναζήτηση στο ίντερνετ θα παρατηρήσει ότι υπάρχουν δεκάδες συνταγές για κόκκινη σάλτσα, καθώς σύμφωνα με τα γούστα μας μπορούμε να την προσαρμόσουμε στα μέτρα μας.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά για μία πολύ νόστιμη κόκκινη σάλτσα και την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
3-4 φέτες μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια
2κ.σ ελαιόλαδο
500γρ. χυμό ντομάτας
50γρ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Προαιρετικά: Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μπέικον.
Στη συνέχεια προσθέσουμε τα μανιτάρια μας και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας κι ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και έπειτα ρίχνουμε το νερό μας.
Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε την σάλτσα μας μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο νερό.
Έπειτα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι καθώς επίσης και ζάχαρη, ενώ προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε και ρίγανη.
Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να φτάσει η σάλτσα μας στην υφή που επιθυμούμε.
Η κόκκινη σάλτσα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Φωλίτσες με αβγά, μπέικον και παρμεζάνα
Φιλέτο τσιπούρας με φακές σαλάτα
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"