Τα μπιφτέκια κοτόπουλο είναι μία πάρα πολύ υγιεινή συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε με λίγες θερμίδες χωρίς όμως να στερηθούμε γεύση. Η διαδικασία της παρασκευής τους είναι πάρα πολύ απλή και είναι σίγουρο ότι θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
- 2 γλυκοπατάτες
- 2-3 κουτ. σούπας λάδι
- 400 γρ. κιμάς κοτόπουλο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φρυγανιές ή λίγη βρώμη
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες ακολουθώντας τα παρακάτω και στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μίγμα για τα μπιφτέκια.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε αφού κόψουμε σε μπαστούνια τις γλυκοπατάτες. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι της σούπας λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τις ανακατεύουμε μεταξύ τους καλά για να πάνε τα υλικά παντού και τις ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις μαλακώσουν αρκετά θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά από κοτόπουλο, το μαϊντανό, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη βρώμη ή τη φρυγανιά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λάδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
- Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλά μπιφτέκια όχι πολύ μεγάλα για να ψηθούν πιο εύκολα
- Αλείφουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του πάτου και στη συνέχεια το ζεσταίνουμε για να βάλουμε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να κολλήσουν.
- Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι στην πάνω πλευρά τους για να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
Επανέρχονται μάσκες και Rapid test για covid-19 στο Νοσοκομείο Μεταξά
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"