Τα φρούτα όπως και οι χυμοί τους, είναι ιδιαίτερα υγιεινά αφού προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας. Το πότε όμως θα τα καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, παίζει σημαντικό ρόλο ως προς τα οφέλη που μπορούμε να λάβουμε από αυτά.
Διαβάστε παρακάτω γιατί δεν πρέπει να τρώμε φρούτα μετά το φαγητό.
Ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να τρώμε φρούτα αμέσως μετά το φαγητό μας, είναι γιατί η παρουσία της τροφής στον γαστρεντερικό σωλήνα και τα ένζυμα που εκκρίνονται αμέσως μετά το φαγητό εμποδίζουν τη βέλτιστη απορρόφηση των συστατικών και των βιταμινών των φρούτων.
Επιπλέον, η φρουκτόζη, γνωστή και ως η ζάχαρη των φρούτων, δε διαλύεται γρήγορα μετά την κατανάλωση του φαγητού και μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι.
Διαβάστε επίσης: Αβοκάντο: Οι ομάδες ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωσή του
Η καλύτερη ώρα για να καταναλώσουμε φρούτα μέσα στην ημέρα είναι το πρώτο μισό της και πιο συγκεκριμένα μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, διαφορετικά τρεις έως τέσσερις ώρες μετά το γεύμα.
Τέλος, το μαγείρεμα των φρούτων είναι μια καλή ιδέα που θα μπορούσατε να υλοποιήσετε, καθώς οι φυτικές ίνες αφομοιώνονται καλύτερα από τον οργανισμό και το ευαίσθητο στομάχι μπορεί να τα ανεχτεί με περισσότερη ευκολία.
Πέτρος Παππάς: Έληξε αυτονόητα μια περιττή εσωτερική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ
Μαρίνα Σάττι για την Eurovision: «Θα ενθουσιαστείτε όταν ακούσετε το τραγούδι»
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"