Το κέικ είναι ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα γλυκά και υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές του για όλα τα γούστα. Ανάλογα με τα υλικά του μπορεί να έχει τις ελάχιστες μέχρι και πάρα πολλές θερμίδες και είναι ιδανικό γλυκό ακόμη και για κάποιον που δεν έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ με βρώμη χωρίς αβγά και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
1/2 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερού βρώμη αλεσμένη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Λίγο βούτυρο
1/2 ποτήρι αλεσμένα καρύδια
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με σκοπό να λιώσει εντελώς.
Έπειτα συνεχίζουμε με την σόδα, την βανίλια και το αλάτι και στο τέλος προσθέτουμε την βρώμη, το αλεύρι και τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Το κέικ μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!
Ηράκλειο: Έβγαλε σουγιά και απείλησε συμμαθήτριά του σε ΕΠΑΛ – Της έσκισε το παντελόνι
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"