Η γλυκοπατάτα μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και να φέρει ένα πραγματικά πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Μία πολύ ενδιαφέρουσα και νόστιμη συνταγή είναι τα τραγανά στικς γλυκοπατάτας τα οποία είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε και το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους όταν τα δοκιμάσουν και θα σας ζητάνε να φτιάχνετε συνέχεια.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

➟2 γλυκοπατάτες

➟3κ.σ. ελαιόλαδο

➟2κ.σ. αλεύρι

➟Σκόρδο σε σκόνη

➟Πάπρικα

Αλάτι

➟Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες μας.

Τις κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια και τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες μας.

Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς και έπειτα τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλα 25 περίπου λεπτά.

Τα στικς μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Η Zendaya μπλέκει σε ένα αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο στην ταινία “Challengers” – Δείτε το τρέιλερ

Κυριάκος Μαργέλης: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις