Η συνταγή για την κλασική σούπα με ρεβίθια είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπημένη για πολύ κόσμο.

Ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμη διαφορετικοί τρόποι να μαγειρευτούν τα ρεβίθια και ένας από αυτούς είναι εάν τα μαγειρέψουμε πικάντικα μαζί με ρύζι. Η συνταγή έχει επιρροές από την Ινδία και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι μπασμάτι
150γρ. ρεβύθια
1/5 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. τριμμένες ντομάτες
2 κ.σ. σριράτσα ή οποιαδήποτε καυτερή σάλτσα
1/5 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. σκόνη κάρι
½ κ.γ. σουσάμι (προαιρετικά)
¼ κουρκουμά
Ρίγανη (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το ρύζι και τα ρεβύθια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτω ελαιόλαδο και σοτάρω αρχικά το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτω το σκόρδο και ανακατεύω για περίπου δύο ακόμη λεπτά.
 
Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, την σριράτσα και τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά.

Αμέσως προσθέτω τα ρεβύθια και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Εάν ρουφήξει γρήγορα τα υγρά, μπορώ να προσθέσω λίγο νερό.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο ρύζι και από πάνω προσθέτουμε τα ρεβύθια μας.

Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω προαιρετικά ρίγανη και σουσάμι.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις