Ένα βασικό στοιχείο που ολοκληρώνει το τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα, είναι η λαγάνα, το παραδοσιακό ψωμί που συμβολίζει την έναρξη της Σαρακοστής.

Την Καθαρά Δευτέρα του 2023, στα Χανιά, ζύμωσαν λαγάνα που ζυγίζει 70 κιλά και μιλώντας στο Zarpanews.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Χάρης Δημητρουλάκης, ανέφερε ότι:

“Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήθηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες. Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ”.

Για την παρασκευή της λαγάνας, χρειάστηκαν 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό, και επιπλέον φτάνει τα 1,80μ. σε ύψος και 4,20 μ. σε πλάτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του zarpanews.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα συζήτηση της Τουρκίας με Φινλανδία και Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ – Πότε θα πραγματοποιηθεί

Δυσάρεστες εξελίξεις από το ναυάγιο στην Ιταλία – Στους 61 οι νεκροί

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις