Συνταγές: Η συνταγή της ημέρας που σας προτείνουμε είναι εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή και θα ξετρελάνει τους πάντες!
Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα; Σας έχουμε λοιπόν ετοιμάσει μια απλή συνταγή που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, για να φτιάξετε την πιο απολαυστική μους σοκολάτας με μοναδικό άρωμα και γεύση από καραμέλα!
Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε μους σοκολάτας και άρωμα καραμέλας
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:
Υλικά για τη μους:
340 γρ. κουβερτούρα καραμέλα
340 κρέμα γάλακτος
Υλικά για το σερβίρισμα:
150 γρ τριμμένο μπισκότο
1 κ.σ άνθος αλατιού
170 γρ κουβερτούρα καραμέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
Έπειτα ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια την σβήνουμε και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε περίπου 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα για να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
Αφού το μίγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Όταν δούμε ότι έχει πήξει το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε για 1-2 λεπτά με ένα σκεύος χειρός, ένα σύρμα δηλαδή για ανακάτεμα με το χέρι, μέχρι να γίνει αφράτο.
Μόλις αφρατέψει το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Παίρνουμε μικρά μπολ ή καλύτερα ποτηράκια για γλυκό και βάζουμε στον πάτο τους τριμμένο μπισκότο, ρίχνουμε από πάνω τη μους με το κορνέ και προσθέτουμε λίγο άνθος αλατιού.
Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με τρίμματα από τη σπασμένη κουβερτούρα καραμέλας και σερβίρουμε.
Τι γυρεύει μια κολοσσιαία κιτς γόβα έξω από το Δημοτικό Θέατρο στην Πάτρα; (pics)
Χειροπέδες στον έναν “ποντικό” που επιχείρησε να μπει στο σπίτι του Ζαμπίδη
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"