Η διελκυστίνδα είναι παιχνίδι, αλλά αυτή η ιδιότυπη διελκυστίνδα που ζει η κυβέρνηση- για το αν θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, οτιδήποτε άλλο παρά χαρά και διασκέδαση θυμίζει.

Το είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: “Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο… Έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ… Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση. Στο καπάκι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, από τους υπουργούς του φυσικά, να αποφύγουν “υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω”.

Αυτό που είδε ο πρωθυπουργός και το έχουμε δει όλοι, είναι ότι ορισμένοι υπουργοί πήραν τη σούβλα στην πλάτη και ξεκίνησαν για Πάσχα στα πατρώα εδάφη, πριν ακούσουν και πριν ρωτήσουν τους ειδικούς, πολλοί εκ των οποίων διατυπώνουν- επισήμως και ανεπισήμως, πολλές αντιρρήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται- σωστά. Αλλά τούτη η φορά είναι ιδιαίτερη.

Όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί να κάνει Πάσχα στο χωριό- ακόμα και εκείνοι οι οποίοι είναι γκάγκαροι Αθηναίοι και δεν έχουν χωριό. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσαρέσκεια αν τελικά παραμείνει η απαγόρευση των μετακινήσεων. Και τη δυσαρέσκεια θα την εισπράξει η ίδια. Αυτό δεν το θέλει και δεν το αντέχει.

Από την άλλη, Πάσχα στο χωριό με self-test σημαίνει ότι το μποτιλιάρισμα θα φτάνει ως τα Καμένα Βούρλα. Και με τον μικρό αριθμό ανίχνευσης των κρουσμάτων που έχουν τα συγκεκριμένα τεστ, δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ δυσμενών εκπλήξεων. Ούτε αυτό το θέλει η κυβέρνηση, ούτε και το αντέχει.

Για τον λόγο αυτό, φαίνεται να προκρίνεται η απόφαση να ληφθεί την τελευταία στιγμή, μπας και κάποιοι δεν προλάβουν να φορτώσουν τον οβελία στο αυτοκίνητο. Και επιπροσθέτως να δοθεί έμφαση στα όποια μέτρα αποφασιστούν ένα ασφαλές Πάσχα- που είπε και ο Πρωθυπουργός, ώστε να καλυφθούν τα νώτα αυτών που θα πάρουν τις αποφάσεις.

Όλο αυτό τώρα, προσωπικά μου θυμίζει κάτι από τζόγο. Και δεν μπορώ παρά να ευχηθώ τα ζάρια να καθίσουν στις εξάρες

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις