Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Σκυλάκι σώζεται την τελευταία στιγμή από τον “πύρινο δαίμονα” στα Βίλια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Συγκινητική θέληση για ζωή

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κάζα Αττικής, η οποία βρίσκεται κοντά στα Βίλια Αττικής, στα όρια του λεκανοπεδίου με το νομό Βοιωτίας.

Μάλιστα σε αποκλειστικές φωτογραφίες του Debater.gr, διακρίνεται ένα σκυλάκι το οποίο έχει καεί από τη φωτιά να γλιτώνει την τελευταία στιγμή και να φτάνει στο σημείο όπου υπήρχαν άντρες της πυροσβεστικής, εθελοντές αλλά και κάτοικοι της περιοχής ώστε να το περιθάλψουν.

Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο δεν είναι κάποια αναζωπύρωση της φωτιάς της περασμένης εβδομάδας στα Βίλια, τη φύλαξη της οποίας είχαν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πολωνία και τη Ρουμανία, που με δική τους πρωτοβουλία και επιθυμία θέλησαν να παραμείνουν και να δουλέψουν στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους μέχρι να περάσει ο μεγάλος κίνδυνος, ο οποίος είναι υπαρκτός για τη χώρα.

Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και έχει γίνει ήδη εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Υπενθυμίζεται ότι ζώα και κατοικίδια όπως σκυλάκια προσπαθούσαν να γλιτώσουν και την προηγούμενη εβδομάδα και πάλι από τη φωτιά στη Βίλια όπως είχε φανεί και σε συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Πηγή: Eurokinissi

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε τώρα με τις πυρκαγιές

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

 Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

Μόλις αντιληφθείτε μια φωτιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας

Ρεπορτάζ: Λάζος Μαντικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version