Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Σε “συναγερμό” η Αττική – Περιπολίες για τυχόν αναζωπυρώσεις – Εικόνες καταστροφής μετά τη φωτιά (vid)

Σε επαγρύπνηση οι αρχές
Μέτρα Πυρόπληκτων

Φωτιά: Εικόνες ασύλληπτης καταστροφής. Δυστοπία, απόκοσμο, θέαμα, αποπνικτική ατμόσφαιρα και χιλιάδες καμένα στρέμματα. Αυτή είναι η εικόνα της επόμενης μέρας μετά τη φωτιά στην Βορειοανατολική Αττική.

Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειος Πολιτείας, Θρακομακεδόνες, Αφίδνες, Άγιος Στέφανος και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα μετρούν τις πληγές τους, ενώ ο φόβος των αναζωπυρώσεων παραμένει υπαρκτός.

Για αυτό τον λόγο συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι περιπολίες της τροχαίας. Αλλά και για τυχόν απόπειρες πλιάτσικου στα κατεστραμμένα σπίτια της περιοχής. Ήδη τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν καταγγελίες.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αλλά και με βάση τις ανακοινώσεις ΕΥΔΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση των περιοχών της Αττικής που χτυπήθηκαν από την φωτιά, έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο οι κάτοικοι σταδιακά γυρνάνε στα σπίτια τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιμούνται ακόμα και σε αυτοκίνητα, για να είναι παρόντες και να προφυλάσσουν ότι έχει μείνει όρθιο από το βιός τους.

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε τώρα με τις πυρκαγιές

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο
 Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος
Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

Μόλις περάσει η φωτιά

Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.

Φωτιά: Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version