Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να “τινάξει” το ελληνικό Πάσχα στον αέρα (vid)

Επιχειρηματίας μιλάει στο DEBATER
Πόλεμος στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία, κάτι το οποίο αντανακλάται και στην ελληνική πραγματικότητα. Επιχειρηματίας μιλώντας στο DEBATER περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Αναφέρει ότι λόγω του πολέμου και εξαφανιστεί από την αγορά του ηλιέλαιο καθώς έχει αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος του – σε επίπεδα άνω του 200%. Σημειώνει χαρακτηριστικά πως πριν τις γιορτές κόστιζε 15 ευρώ το 10λιτρο, ενώ τώρα η τιμή έχει εκτοξευτεί στα 24 ευρώ: ‘’Και μαθαίνουμε ότι θα πάει μέχρι και 38 ευρώ’’ συμπληρώνει.

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξουν και ελλείψεις στα ράφια αλλά από αλεύρι και όλα τα παράγωγα τους. Ενώ για τη ζάχαρη μεταφέρει φόβους ότι θα υπάρχει και εκεί πρόβλημα.

https://debater.gr/wp-content/uploads/2022/03/video.mp4

Αυτές οι αλλαγές προφανώς θα έχουν επίδραση και στο κόστος της δικής του επιχείρησης, το οποίος έχει ήδη ανέβει. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η πίεση από τις αυξήσεις σε ρεύμα και ενέργεια, ενώ γίνεται προσπάθεια να μην μετακυληστεί το κόστος αυτό στα προϊόντα.

Φοβόμαστε για το Πάσχα μείωση του τζίρου και είναι δεδομένη η έλλειψη προϊόντων” αναφέρει και συμπληρώνει ότι μιλώντας με παράγοντες της αγοράς, όλοι οι προμηθευτές αλεύρων θα στραφούν σε άλλες χώρες όπως ο Καναδάς για να μείνει η αγορά όρθια. Αυτό, βέβαια, σημαίνει μεγάλη αύξηση στη τιμή καθώς η μεταφορά τους είναι από πιο μακρινές χώρες κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν νέες συμφωνίες σε τελείως διαφορετικές βάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – “Έλεγε ότι θα πεθάνει από καρκίνο στην οικογένεια πρώην συντρόφου της”

Σαφές μήνυμα Βασιλακόπουλου – “Έρχεται 4η δόση εμβολίου για όλους – Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό” (vid)

“Παγωμένο” Σάββατο με βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις – Πού θα “χτυπήσουν” τα ακραία καιρικά φαινόμενα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version