Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Πέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης – Ήταν ο ιδρυτής του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία
Γιώργος Συγγελίδης

Έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή 19/4 και σε ηλικία 93 ετών, ο Γιώργος Συγγελίδης, στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια, ο επιχειρηματίας και ιδρυτής του ομίλου Συγγελίδη.

Το 1965 ίδρυσε την CITROËN Ελλάς Α.Ε, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ως μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις εισαγωγική επιχείρηση αυτοκινήτων.

Μαζί με την –επίσης εκλιπούσα- σύζυγό του, Θεοδώρα με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά -τους Γιάννη, Πολυχρόνη και Ρίτσα, ανέπτυξε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, τον Όμιλο Συγγελίδη.

Στην αυτοκινητοβιομηχανία εκτός από τη Citroen ο όμιλος Συγγελίδη εκπροσωπεί στη χώρα μας και τις Peugeot, DS, Opel και Mazda.

Για την προσφορά του και τη συμβολή του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις ο Γιώργος Συγγελίδης τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το 1981, από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού και τιμής ο όμιλος Συγγελίδη θα παραμείνει, την Παρασκευή 24/3, κλειστός, ενώ η κηδεία του θα διεξαχθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο Λουγκάνο, εκεί όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ειδήσεις σήμερα:

Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για μαστροπεία 14χρονης στη Νέα Σμύρνη

Τρία ζώδια θα γίνουν ευέξαπτα λόγω του Άρη στον Καρκίνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version