Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Κορονοϊός: Άνοιξαν υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τα σχολεία – Τα προτεινόμενα μέτρα

Μέχρι πέντε ημέρες δικαιολογημένες οι απουσίες λόγω covid
Αρνητές

Με νέες αυστηρές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ επιστρέφουν σήμερα (08/01) το πρωί στα σχολεία οι μαθητές, δεδομένης της έξαρσης του κορονοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πανδημικό κύμα θα κορυφωθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Μετά την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που προκάλεσε ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς, ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε συστάσεις για να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές στα σχολεία.

Όπως σχετικώς αναφέρεται «Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα προτεινόμενα μέτρα που έχουν ως εξής:

Μέχρι πέντε ημέρες δικαιολογημένες οι απουσίες λόγω κορονοϊού

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξέδωσε εγκύκλιο για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόησης από τον COVID-19.

Όπως είχε προαναγγείλλει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος2023-24».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά σήμερα (08/01) η δίκη για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό

Χρυσές Σφαίρες 2024: Στον Λάνθιμο το βραβείο καλύτερης κωμωδίας για το Poor Things – Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Έμα Στόουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version