Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Καίγονται τα πρώτα σπίτια στη μεγάλη φωτιά στα Βίλια – Τρομάζει το νέο πύρινο μέτωπο (pics&vids)

Στη μάχη με τις φλόγες 21 εναέρια μέσα

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, στα Βίλια Αττικής, αυτή τη φορά στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ. Η πυροσβεστική έχει ενημερώσει ότι έχει οριοθετήσει το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς, όμως η αγωνία των αναζωπυρώσεων παραμένει ιδιαιτέρως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι για κάποια αναζωπύρωση από την καταστροφική φωτιά στα Βίλια Αττικής που μαινόταν την προηγούμενη βδομάδα. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και ήδη αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα με το OPEN οι φλόγες έχουν απειλήσει το οικισμό Προφήτη Ηλία.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 21 εναέρια μέσα όπως μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN.

Το σημείο που ξεκίνησε η νέα φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η Τροχαία ήδη πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων,. ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τις ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πάντως, η Πυροσβεστική βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, με τους δύο νομούς να έχουν κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε επίπεδο.

Συνεχώς ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κάζα των Βιλίων Αττικής, ενώ οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια του οικισμού Προφήτη Ηλία που έχει εκκενωθεί, μέσω του 112, όπως και τα Βίλια.

Στην περιοχή επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε τώρα με τις πυρκαγιές

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

 Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version