Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Η στιγμή που ο Φουρθιώτης φτάνει στα Δικαστήρια (pic&vid)

Συνελήφθη με βαριές κατηγορίες
Μένιος Φουρθιώτης

Το κατώφλι της Ευελπίδων περνά ο Μένιος Φουρθιώτης, που συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρα εκβίασης, καθώς και για ηθική αυτουργία στις εκρήξεις που έγιναν στο σπίτι του και για ηθική αυτουργία με βάση το νόμο περί όπλων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τηλεπαρουσιαστής αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Την κατηγορία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν και άλλοι τρεις συνεργοί του που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση με καλάσνικοφ και εμπρηστικούς μηχανισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή, ενώ κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Λ. Θησέως στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τηλεπαρουσιαστής πλήρωσε σύνολο 40.000 ευρώ στους δύο από τους συνεργούς του. Κάθε συνεργός έλαβε από 20.000 ευρώ. Πρόκειται για δύο άτομα που παλαιότερα ήταν στην ασφάλεια του Μένιου Φουρθιώτη.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και ένα τέταρτο άτομο, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ναρκωτικά. Πρόκειται για τον αδερφό του ενός που τους βοήθησε να “εξαφανίσουν” τα ίχνη της μηχανής μετά την επίθεση στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή.

Πληροφορίες για “διαλόγους φωτιά” με τους δύο πιστολέρο

Τα στοιχεία εις βάρος των 3 κατηγορούμενων που προκύπτουν από τις έρευνες των αρχών, είναι αποκαλυπτικά. Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να επικοινώνησε με τους δύο ποινικούς λίγη ώρα πριν την επίθεση στο σπίτι του. “Γιατί αργείς; Που είσαι;”, φέρεται να ρώτησε ο τηλεπαρουσιαστής τον ένα εκ των δύο, χωρίς ωστόσο να έχει διασταυρωθεί αν η συγκεκριμένη στιχομυθία αναφέρεται στην επίθεση ή σε κάποιο ραντεβού που είχαν προγραμματίσει.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι δύο πλευρές μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη, με τον παρουσιαστή να φέρεται να ρωτάει τους δράστες “τι έγινε;”, και να τους τονίζει πως “να ξέρετε, είμαι δίπλα σας”.

Μπλόκο του ΣτΕ στον τηλεπαρουσιαστή για την προστασία του

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του παρουσιαστή για αναστολή της πράξης του αρχηγού της ΕΛΑΣ, με την οποία μειώνει τα μέτρα ασφαλείας που έχουν διατεθεί για την προστασία του τηλεπαρουσιαστή.

Όπως είναι γνωστό, με την εν λόγω από 31-3-2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) που είχε χορηγηθεί και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Αναλυτικά, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη), με την υπ’ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ «δεν δικαιολογεί τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version