Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Ο Μπάιντεν “έτριξε τα δόντια” στον Πούτιν – “Μη διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις πυρηνικά στην Ουκρανία”

"Θα υπάρξουν συνέπειες" προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος
Πόλεμος στην Ουκρανία

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν, καλώντας τον να μην χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη που έδωσε για την εκπομπή “60 Minutes” του CBS και θα προβληθεί την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Καθώς η Ουκρανία πετυχαίνει στο πεδίο της μάχης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται σε δύσκολη θέση και στριμώχνεται στη γωνία” σημείωσε ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν και συνέχισε: “Αναρωτιέμαι κ. Πρόεδρε, τι θα του λέγατε αν σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει χημικά ή τακτικά πυρηνικά όπλα“.

Η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ ήταν άμεση και αποφασιστική: “Μην το κάνεις. Μη. Μη. Θα αλλάξεις το πρόσωπο του πολέμου σε σχέση με οτιδήποτε άλλο ακολούθησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο“.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν ο Πούτιν ξεπερνούσε αυτή την “κόκκινη” γραμμή, ο Μπάιντεν δεν έδωσε με λεπτομέρειες.

Νομίζετε ότι θα σας έλεγα αν ήξερα ακριβώς ποιες θα ήταν; Φυσικά, δεν πρόκειται να σας πω. Θα έχει, όμως, συνέπειες” τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε:

Θα γίνουν περισσότερο παρίας στον κόσμο από ό,τι ήταν οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Και ανάλογα με την έκταση των πράξεών του θα καθοριστεί η αντίδραση που θα υπάρξει“.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό να διατηρήσει τη δυναμική του απέναντι στη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Aπίστευτο τροχαίο με θύμα 38χρονο – Τον σκότωσε αυτοκίνητο ενώ περπατούσε

Διάλογος σε υψηλούς τόνους της Κατερίνας Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version