Εάν ψάχνετε μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή που να συνδυάζει λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση, αυτή είναι η ιδανική.

Κλείνοντας τις γαρίδες στο πουγκί, επιτυγχάνεται ένα πολύ καλό ψήσιμο διατηρώντας παράλληλα τα υγρά των γαρίδων με το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Παράλληλα δεν χρειάζεται καθόλου προετοιμασία και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζονται για να μαγειρευτούν, το καθιστούν ιδανικό πιάτο από κάθε άποψη.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και βήμα – βήμα πώς εκτελείται η συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι βασιλικό
  • 3 κ.σ. ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες μας. Διαφορετικά, μπορούμε να ζητήσουμε από το ιχθυοπωλείο που θα τις αγοράσουμε να μας τις καθαρίσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.
  • Σε ένα πυρέξ ή ταψί βάζουμε αλουμινόχαρτο, από πάνω λαδόκολλα και βάζουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το μείγμα μας.
  • Κλείνουμε με ειδικό σκοινί τη λαδόκολλα και από πάνω αντίστοιχα τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο.
  • Τις ψήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα ανοίγουμε τα πουγκάκια μας και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Η ρήτρα τηλεθέασης και τα ποσά που ζαλίζουν για το Survivor All Star

Θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις για το Qatar Gate πέρα από της Καϊλή – Τι υποστηρίζει η “Le Soir” και οι ευρωβουλευτές που “τρέμουν” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις