Εάν ψάχνετε μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή που να συνδυάζει λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση, αυτή είναι η ιδανική.
Κλείνοντας τις γαρίδες στο πουγκί, επιτυγχάνεται ένα πολύ καλό ψήσιμο διατηρώντας παράλληλα τα υγρά των γαρίδων με το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Παράλληλα δεν χρειάζεται καθόλου προετοιμασία και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζονται για να μαγειρευτούν, το καθιστούν ιδανικό πιάτο από κάθε άποψη.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά και βήμα – βήμα πώς εκτελείται η συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γαρίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι βασιλικό
- 3 κ.σ. ούζο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες μας. Διαφορετικά, μπορούμε να ζητήσουμε από το ιχθυοπωλείο που θα τις αγοράσουμε να μας τις καθαρίσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.
- Σε ένα πυρέξ ή ταψί βάζουμε αλουμινόχαρτο, από πάνω λαδόκολλα και βάζουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το μείγμα μας.
- Κλείνουμε με ειδικό σκοινί τη λαδόκολλα και από πάνω αντίστοιχα τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο.
- Τις ψήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα ανοίγουμε τα πουγκάκια μας και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Η ρήτρα τηλεθέασης και τα ποσά που ζαλίζουν για το Survivor All Star
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"