Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Γιατί δεν πρέπει να σπάμε τα μακαρόνια στη μέση – Τι απαντούν οι Ιταλοί

Το θέμα είναι καθαρά και μόνο πρακτικό
Μακαρόνια

Τα μακαρόνια αποτελούν αγαπημένο φαγητό για πάρα πολλούς ανθρώπους, ενώ οι συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με αυτά είναι εκατοντάδες. Παράλληλα υπάρχουν σε πολλά και διαφορετικά σχήματα, με τα σπαγγέτι να είναι τα πιο συνηθισμένα όλων, ωστόσο μεγάλη κουβέντα αποτελεί πάντα το αν πρέπει ή δεν πρέπει να τα σπάμε στη μέση πριν τα βράσουμε.

Τι απαντούν οι Ιταλοί

Οι Ιταλοί είναι κάθετοι στο γεγονός ότι τα μακαρόνια δεν πρέπει ποτέ να τα σπάμε πριν τα βράσουμε. Αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη τακτική καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να τα βράσουμε και να τα ανακατέψουμε, ωστόσο δεν είναι σωστή. Όλοι οι Ιταλοί σεφ βγάζουν από την συσκευασία τα σπαγγέτι, λιγκουίνι κι άλλα κι αμέσως τα πετάνε μέσα σε βραστό νερό μέσα σε βαθιά κατσαρόλα δίχως να τα σπάσουν στη μέση.

Ποιος είναι ο λόγος

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να αναρωτηθεί κανείς τι σημασία έχει το αν θα σπάσουμε ή όχι τα μακαρόνια μας, όσον αφορά την γεύση τους. Πράγματι δεν παίζει κανένα ρόλο γευστικά, ωστόσο το θέμα είναι καθαρά και μόνο πρακτικό. Οι Ιταλοί και οι “παραδοσιακοί” μακαρονάδες εκτός από την γεύση απολαμβάνουν εξίσου και τον τρόπο με τον οποίο τα καταναλώνουν, στριφογυρίζοντας το πιρούνι τους μέσα στην μακαρονάδα τους. Έτσι, τα μακριά ζυμαρικά τυλίγονται πολύ εύκολα στο πιρούνι, δημιουργώντας μία μεγάλη και γεμάτη “μπουκιά” σε αντίθεση με τα σπασμένα σπαγγέτι μας.

*Extra tips για το αλάτι

Είθισται πριν βράσουμε τα ζυμαρικά μας να προσθέτουμε λίγο αλάτι μέσα στην κατσαρόλα μας. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε και πότε πρέπει να ρίχνουμε το αλάτι; Αναμφισβήτητα μιλάμε για λεπτομέρειες, ωστόσο ξέρουμε πολύ καλά ότι μερικές φορές είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Εκτός από το γεγονός ότι το αλάτι σαφώς κάνει πιο νόστιμο το φαγητό μας, παράλληλα βοηθά τα ζυμαρικά να μην λασπώνουν, καθώς μειώνει την ικανότητα του αμύλου να τα χυλώνει.

Όσον αφορά το πότε θα πρέπει να ρίξουμε το αλάτι μας, οι σεφ προτείνουν να γίνεται αφού έχει ξεκινήσει ο βρασμός και όχι όσο το νερό είναι κρύο, καθώς τότε διαλύεται πολύ πιο δύσκολα ενώ παράλληλα παραμένοντας για αρκετή ώρα στον πάτο της κατσαρόλας δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται σημάδια και στίγματα στον πάτο της.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεραπετρίτης: Στηρίζουμε την επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ Γερεβάν και Μπακού

Κρίση ασφαλείας άνευ προηγουμένου στο Εκουαδόρ – Κηρύχθηκε σε κατάσταση «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version