Συνταγή: Η διάσημη, ιταλική σαλάτα γεννήθηκε στο κοσμοπολίτικο νησί, Κάπρι και φτιάχνεται με τρία μόνο υλικά: ντομάτα, μοτσαρέλα τυρί και βασιλικό! Με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο η νοστιμιά της γίνεται αξεπέραστη! Φτιάξτε την μέσα σε 10 λεπτά και απολαύστε την τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει πολύ. Είναι δροσερή και άκρως καλοκαιρινή.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
25 ντοματίνια ή 4 μεγάλες σφιχτές ντομάτες
4 μπάλες μοτσαρέλα – 200-250γρ η κάθε μια
15 φύλλα βασιλικού
40-50 ml λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες ή τα ντοματίνια σε δύο κομμάτια.
Τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα περιμετρικά τις ντομάτες ή τα ντοματίνια.
Κόβουμε τις μπάλες μοτσαρέλας στη μέση και τις βάζουμε στη μέση του πιάτου.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, λίγη ρίγανη και πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Συναγερμός στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο – Ούρλιαζε και έριξε το αυτοκίνητό του στην πόρτα
Αλλάζει βίαια ο καιρός – Το βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα φέρνει χαλάζι και κρύο