Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Ξέκοψε την κουβέντα για πρόωρες εκλογές – Δεύτερες εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία

Μίλησε για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας
Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναμενόμενη ήταν η ερώτηση που ετέθη στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε για το εάν σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ααντώντας σε ερώτηση στο κατά πόσο η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία κυβέρνηση που έχει ακόμη μπροστά της άλλη μια διετία ή μια κυβέρνηση σε αποδρομή που δεν θα εξαντλήσει την τετραετία της, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία.

“Κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτό που ξέρω είναι ότι”Κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγενν”», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία απάντησε: “Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version