Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά για το αν νόσησε για δεύτερη φορά από κορονοϊό

Οι δηλώσεις του του πνευμονολόγου Στέλιου Λουκίδη που πυροδότησαν φήμες
Νομοσχέδιο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: “Θολό τοπίο” επικρατούσε σχετικά με την περίπτωση νόσησης του Αδώνιδος Γεωργιάδη από κορονοϊό. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω Twitter.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του πνευμονολόγου Στέλιου Λουκίδη στο Mega, ο οποίος είπε ότι το γεγονός ότι ο υπουργός κόλλησε για δεύτερη φορά κορονοϊό ενώ είναι εμβολιασμένος συμβαίνει ελάχιστες φορές και είναι πρωτοφανής περίπτωση.

Σε πολλές από τις εμβολιαστικές πράξεις και προγράμματα, όπως και της γρίπης, υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις. Όμως στους εμβολιασμένους η νόσος διαδράμει ήπια. Και σε αυτούς που θα χρειαστούν νοσηλεία, έχουν ελάχιστες πιθανότητες για μια σοβαρή νοσηλεία”, σχολίασε ο Στέλιος Λουκίδης.

Για τον Άδωνι είπε ότι η περίπτωση του δεν είναι συχνή, ωστόσο “βρισκόμαστε σε διαδικασία ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης, της μετάλλαξης Δέλτα”, τόνισε.

Τον ισχυρισμό του ότι έχει ξανακολλήσει στο παρελθόν κορονοϊό διέψευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με ένα ακόμη tweet του, στο οποίο αναφέρει: “Για να μην υπάρξει παρεξήγηση είναι η πρώτη φορά που κολλάω κορονοϊό. Ίσως κάποιοι μπερδεύονται με το ότι είχα μπει 7 μέρες καραντίνα όταν είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα πέρυσι τον Νοέμβριο. Ήμουν όμως αρνητικός”.

Ο υπουργός θα μπει σε καραντίνα, το γραφείο του όμως θα παραμείνει ανοιχτό, μιας και όπως λέει βάσει πρωτοκόλλου δεν προβλέπεται καραντίνα για τους εμβολιασμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version