Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

To DEBATER αποκαλύπτει όλη την απολογία της συμβούλου ψυχικής υγείας που “καίει” τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά στη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας, την οποία επισκεπτόταν το ζευγάρι για να μιλήσει για τη σχέση τους, συγκλονίζει με τα στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή και αποκάλυψε τι συνέβαινε στη σχέση του ζευγαριού αλλά και όσα της είχε εκμυστηρευτεί η Καρολάιν όταν ήταν μόνες τους.

Τι αποκαλύπτει για την πρώτη γνωριμία

Η Ελένη Μυλωνοπούλου στην κατάθεση της αναφέρει πως το ζευγάρι είχε υποβάλλει το ενδιαφέρον του μέσω πλατφόρμας για να κάνει συνεδρίες μαζί της. Η ίδια επικοινώνησε μαζί τους αλλά δεν απάντησαν. Μετά από λίγη ώρα, επικοινώνησε μαζί της ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζητώντας συγνώμη που δε σήκωσε το τηλέφωνο καθώς έκλαιγε το μωρό τους. Κανόνισαν ραντεβού το οποίο έγινε στις 17 Νοεμβρίου του 2020 και εμφανίστηκαν στο γραφείο έχοντας το μωρό τους στο καρότσι. Όταν γνώρισε τον 32χρονο πιλότο, εκείνος ήταν ήρεμος και ευγενικός και της ανέφερε πόσο πολύ αγαπά τη γυναίκα του και της εξήγησε πως ο λόγος για τον οποίον την επισκέπτονται είναι διότι οι ορμόνες της Καρολάιν της προκαλούσαν συναισθήματα λύπης και κατάθλιψη λοχείας. Η Κάρολαιν παρέμενε σιωπηλή στο πλευρό του σύμφωνα με τη σύμβουλο. Η Καρολάιν έμεινε μόνη της με τη σύμβουλο μετά από λίγη ώρα και αναφέρθηκε στην αποβολή της ξεσπώντας σε κλάματα. Αφού μίλησαν λίγο, η Καρολάιν ξέσπασε πάλι σε κλάματα αποκαλύπτοντας πως θέλει να φύγει από το γάμο της, πως δεν έχει σεξουαλικές επαφές με τον σύζυγο της, αλλά τον αγαπάει. Η Καρολάιν αποκάλυψε στη σύμβουλο ψυχικής υγείας πως είναι ερωτευμένη με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο αλλά τον σιχαίνεται.

Τι αναφέρει για τη γνωριμία του Μπάμπη και της Καρολάιν

Η Ελένη Μυλωνοπούλου μιλά για τη γνωριμία του ζευγαριού και αποκαλύπτει:

“Γνωρίστηκαν μια Μεγάλη Παρασκευή, μάλλον του έτους 2016, από ότι θυμάμαι χωρίς να είμαι σίγουρη, όταν λάμβαναν χώρα κάποιες εκδηλώσεις εν όψει Πάσχα στην Αλόννησο. Η Καρολάιν ήταν στους προσκόπους και είχε επιφορτιστεί με το που θα καθίσουν οι επίσημοι του Δημάρχου και ο Χαράλαμπος είχε μεταφέρει με το ελικόπτερο κάποιους επίσημους στο νησί και ήταν και ο ίδιος προσκεκλημένος του Δημάρχου. Όταν πήγε να καθίσει στο χώρο των επισήμων ο Χαράλαμπος, η Καρολάιν του είπε πως είναι μόνο για τους επίσημους και εκείνος της χαμογέλασε. Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία του ζευγαριού και έπειτα ξεκίνησαν οι συναντήσεις“.

“Ο Μπάμπης έκανε συνεδρίες για να λέει για τα νεύρα που είχε η Καρολάιν”

Στην κατάθεση της η σύμβουλος υγείας αναφέρει πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έκανε συνεδρίες για να αναφέρει τα νεύρα που έχει η Καρολάιν.

“Εκείνος έκανε συνεδρίες μαζί μου προκειμένου να λέει για τα νεύρα που είχε η Καρολάιν και να βρίσκει τρόπους αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων και όχι για να διαγνώσουμε τον δικό του ψυχισμό“. Παράλληλα αναφέρει:

“Ο καθένας από το ζευγάρι περιέγραφε τη ζωή τους διαφορετικά. Η Καρολάιν από την πλευρά της έλεγε πως νιώθει εγκλωβισμένη σε αυτή τη σχέση, ότι ασχολούνταν διαρκώς με το παιδί χωρίς να έχει από πουθενά βοήθεια, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της, αφού ακόμη και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο πήγαινε και ο Χαράλαμπος, ότι οι μετακινήσεις της γίνονταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του Χαράλαμπου, και ότι δεν είχε ποτέ χρήματα πάνω της αφού την οικονομική διαχείριση την είχε αναλάβει ο Μπάμπης. Ακόμη και τα χρήματα που συνείσφεραν οι γονείς της κάθε μήνα, δεν τα διαχειριζόταν εκείνη αλλά ο Χαράλαμπος. Η Καρολάιν ήταν ένα κοινωνικό και δραστήριο άτομο το οποίο ήθελε πάντα να ασχολείται με διάφορα πράγματα αλλά τα είχε στερηθεί με τον τρόπο που τα ζούσε. Έλεγε ότι επειδή είχε για χόμπι τη ζαχαροπλαστική, ήθελε να πάει σε κάποια σχολή και σκεφτόταν μόλις το παιδί γίνει 2 ετών να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το θέμα με τις σπουδές ο Χαράλαμπος το αντιμετώπιζε επιφανειακά θετικά, αλλά οι πράξεις του, όπως για παράδειγμα να μείνουν στα Γλυκά Νερά, δε συνηγορούν στη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος εκ μέρους του“.

Μάλιστα, η σύμβουλος υγείας μιλά και για την Πορτογαλία λέγοντας:

“Οι γονείς της Καρολάιν γνώριζαν τον Μπάμπη Αναγνωστοπούλο αλλά δεν ήξεραν τι σχέσεις είχε με την κόρη τους… Η Καρολάιν τους είχε πει πως θα πήγαινε διακοπές στην Πορτογαλία και όχι τον πραγματικό λόγο για τον οποίο θα πήγαιναν. Το ζευγάρι είχε επιλέξει να κρατήσει μακριά άτομα από το συγγενικό τους περιβάλλον. Αυτό γινόταν γιατί ο Μπάμπης ήθελε να δημιουργήσει στην Καρολάιν την εικόνα του παραμυθιού και να την έχει σε ένα ροζ συννεφάκι, απομονωμένη από άλλους προκειμένου να τη χειραγωγεί“.

Ζητούσε να μάθει τι λένε στις συνεδρίες τους

Η Ελένη Μυλωνοπούλου αναφέρει :

” Ζητούσε να μάθει τι λέγαμε στις συνεδρίες με την Καρολάιν, κάτι που εγώ δεν του είπα ποτέ. Και επιθυμούσε τη διευθέτηση της φασαρίας στο σπίτι που υπήρχε με τα νεύρα της Καρολάιν. Εγώ έχοντας αντιληφθεί τις σχέσεις συνεξάρτησης που είχε η Καρολάιν με τον Χαράλαμπο προσπαθούσα να ηρεμήσω την κατάσταση και του έλεγα πως είναι μεγαλύτερος ηλικιακά και πως θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω. Από την άλλη πλευρά, προσπαθούσα να ηρεμήσω την Καρολάιν και της έλεγα πως αν όντως ήθελε να φύγει από το σπίτι, θα έπρεπε να το οργανώσει και να ενημερώσει τους δικούς της αλλά εκείνη δεν ήθελε να ακούσει, λέγοντας πως είναι ερωτευμένη με τον Χαράλαμπο. Επίσης της έλεγα και της τόνιζα πως δεν είναι σωστό και μάλιστα επικίνδυνο να απειλεί με τσακωμούς το Χαράλαμπο ότι θα πάρει το παιδί και θα φύγει. Η Καρολάιν ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος και πολλές φορές δε μου έλεγε και η ίδια πράγματα αλλά ήθελε να με οδηγεί να της τα λέω εγώ και να τη ρωτάω εγώ. Όταν η Καρολάιν ήθελε να είναι αρνητική με κάτι έλεγε όχι.“.

Και αναφέρει κάποια παραδείγματα για τον τρόπο που λειτουργούσε:

“Όταν το ζευγάρι δεν είχε σεξουαλικές επαφές, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δυο μηνών, πριν τον Νοέμβριο του 2020, την είχα ρωτήσει αν υπάρχει κάποια αποκλίνουσα συμπεριφορά η οποία την αποτρέπει από το να έχει σχέση με τον Χαράλαμπο εκεί δεν της απάντησε ποτέ. Επίσης τον Δεκέμβριο του 2020 το ζευγάρι ακύρωσε 2 φορές το ραντεβού του, καθώς ο Χαράλαμπος μου είχε πει ότι είχε προηγηθεί έντονος τσακωμός και δεν μπορεί να λάβει χώρα η συνεδρία. Όταν έβλεπα την Καρολάιν τη ρώταγα αν υπάρχει σωματική βία, και τι συνέβη με τον Χαράλαμπο, εκείνη δε μου απαντούσε. Γενικά η Καρολάιν ήταν φοβισμένη στο τι θα μου έλεγε, και πολλές φορές κατά τη διάρκεια των συνεδριών της, με ρωτούσε αν οι πόρτες ήταν κλειστές ή αν ακουγόμασταν στο σαλόνι που καθόταν ο Χαράλαμπος με το παιδί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεξαρτητικής σχέσης που είχε το ζευγάρι είναι ότι παρότι η Καρολάιν σιχαινόταν τον Μπάμπη, και δεν ήθελε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του, εντούτοις κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι και μάλιστα η Καρολάιν κοιμόταν πάνω στο στήθος του“.

Αναφέρει στην κατάθεση της πως όλα περνούσαν από το χέρι του Μπάμπη και πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι χωρίς να το ξέρει ο ίδιος.

Η Καρολάιν είχε εναντιωθεί στους γονείς του Μπάμπη

Η Καρολάιν είχε εκμυστηρευτεί στην σύμβουλο υγείας πως είχαν βρει ένα οικόπεδο στη Διόνη γιανα χτίσουν το σπίτι τους, αλλά η σύμβουλος της είπε πως είναι μια περιοχή πιο μακριά από τον Πειραιά και πως θα ήταν δύσκολο να συνεχιστούν οι σπουδές της.

Σε μια άλλη συνεδρία, η Καρολάιν είπε στη σύμβουλο για τους γονείς του Μπάμπη.

“Σε μια άλλη συνεδρία αντιλήφθηκα την εναντίωση της Καρολάιν προς τους γονείς του Χαράλαμπου. Μου τόνισε για ποιον λόγο οι δικοί της γονείς πρέπει να δίνουν πάντα περισσότερα από τους γονείς του Μπάμπη και ειδικότερα για ποιον λόγο πρέπει οι δικοί της γονείς θα έδιναν 55.000 ευρώ για το οικόπεδο και το σπίτι ενώ οι γονείς του Χαράλαμπου θα έδιναν μόνο 30.000 ευρώ, επιλέγοντας πολλά χρήματα που πέρασαν από τα χέρια τους να τα ξοδέψουν σε ταξίδια” …. “Επίσης την ενοχλούσε που το σπίτι θα άνηκε στον Χαράλαμπο αφού στο δικό του όνομα θα έβγαινε το δάνειο αλλά εγώ της είχα επισημάνει πως θα έχει και εκείνη δικαιώματα στο σπίτι αφού είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου”. “Επιπλέον η Καρολάιν δεν ήθελε οι γονείς του Μπάμπη να βλέπουν το παιδί και μάλιστα η μοναδική στιγμή που που είδαν το παιδί ήταν όταν αυτό βγήκε από την εντατική του μαιευτηρίου και προτού το πάρουν σπίτι, που τους έδωσε την ευκαιρία να δουν το εγγόνι τους για πέντε λεπτά σε μια πρασιά έξω από το μαιευτήριο“.

“Της είχα πει πως δεν είναι σωστό αυτό” όπως αναφέρει στην κατάθεση της και συνεχίζει λέγοντας “Και τη ρώτησαν αν συμφωνεί ο Χαράλαμπος με αυτή τη στάση και μου είπε ότι ο Χαράλαμπος κάνει ότι του λέει και είναι ανεξάρτητος από τους γονείς του. Ο Χαράλαμπος μου είχε επιβεβαιώσει πως δεν είχαν σχέση με τους γονείς του και κατάλαβα ότι γνώριζε την άποψη της Καρολάιν για αυτούς και είχε επιλέξει και ο ίδιος να μην έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους γονείς του”.

“Είχε ρωτήσει την Καρολάιν αν ο Μπάμπης την πίεζε να ζητήσει χρήματα από τους γονείς της και εκείνη ούτε μου το επιβεβαίωσε ούτε μου το είχε αρνηθεί όμως”.

Γιατί σταμάτησαν τις συνεδρίες

Η Καρολάιν ξεκίνησε να ανοίγεται κατά την πορεία των συνεδριών και όπως αναφέρει η συμβουλος από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 η Καρολάιν έχανε την λάμψη της. Η Καρολάιν είχε φοβίες σχετικά με τη δουλειά του πιλότου, όπως αποκαλύπτει η Ελένη Μυλωνοπούλου, και όταν τη ρώτησε αν φοβάται για την ύπαρξη τρίτου προσώπου, η 20χρονη δεν της απάντησε. Στις αρχές του Φεβρουαρίου 2021 η Καρολάιν της έστειλε ένα sms το οποίο ανέφερε: “Σας ευχαριστώ πολύ νιώθω ήδη πολύ καλύτερα, θέλω να διακόψουμε τις συνεδρίες”.

¨Εγώ από διαίσθηση και διότι η Καρολάιν δεν επικοινωνούσε ποτέ η ίδια μαζί μου, θεώρησα πως το μήνυμα το είχε στείλει ο Χαράλαμπος”, αναφέρει η σύμβουλος. “Θεωρώ πως ο λόγος για τον οποίο σταμάτησαν οι συνεδρίες είναι πως σε κάποιον καυγά η Καρολάιν είπε στον Μπάμπη πως μου έχει εκφράσει τις φοβίες της για το σπίτι, τη δουλειά, το τρίτο πρόσωπο“.

Οι απειλές στο τηλέφωνο

Σύμφωνα με την Ελένη Μυλωνοπούλου, μετά την πρώτη της κατάθεση στην Αστυνομία, στις 13 Μαϊου, δέχτηκε τηλεφώνημα από κοινό γνωστό που είχε με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τη ρώτησε αν έχει κληθεί να καταθέσει στις Αρχές. Όπως αναφέρει, απάντησε πως δεν την έχουν καλέσει – κάτι το οποίο είχε συνεννοηθεί με την αστυνομία – και φέρεται να της είπε ο κοινός γνωστός πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει δώσει στην αστυνομία τα στοιχεία όλων και πως θα τους καλούσαν.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος της τηλεφώνησε όταν γνωστοποιήθηκε το όνομα της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ρώτησε αν κλήθηκε από την αστυνομία για να μιλήσει ενώ φέρεται να της είπε πως είναι καλά παιδιά οι αστυνομικοί,

Παράλληλα, περιγράφει στην κατάθεση της στις 22-23 Μαϊού δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα από απόρρητους αριθμούς όπου ένας άνδρας ο οποίος δεν ήξερε ποιος είναι της έλεγε:

Θα σε σκοτώσω, έχεις τελειώσει, έχεις τελειώσει αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει”.

Το τηλεφώνημα του πιλότου μετά την κηδεία

Ο πιλότος επικοινώνησε μαζί της μετά την κηδεία της Καρολάιν, ζητώντας της να κάνουν μια συνεδρία μαζί μετά την κηδεία της Καρολάιν έτσι ώστε να διαχειριστεί τη θλίψη του.

Όταν έγινε η συνεδρία, η σύμβουλος υγείας, εντυπωσιάστηκε με το γεγονός πως δεν την κοιτούσε ο Μπάμπης στα μάτια και πως είχε το βλέμμα του χαμηλωμένο ενώ δεν αναφερόταν στην Καρολάιν με το όνομα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version