Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Απύθμενο θράσος – Επιτήδειοι απατεώνες προσφέρουν σπίτια-μαϊμού σε πυρόπληκτους (vid)

Τι καταγγέλει ο Μανώλης Σφακιανάκης
Φωτιά

Φωτιά: Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και οργή έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.

Φωτιά: Απατεώνες τάζουν σπίτια σε πυρόπληκτους

Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA: “Δυστυχώς είναι σοκαριστικά αυτά όταν έχεις ανθρώπους στην απελπισία τους. Έχεις κάποιους επιτήδειους σεσημασμένους, που προσφέρουν γη και ύδωρ στους ανθρώπους που έχουν πληγεί με σκοπό την απάτη. Σαν ινστιτούτο πήραμε τις καταγγελίες από συνανθρώπους μας, για έναν κύριο που διοργανώνει να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν πρόβλημα μετά τις φωτιές. Προσφέρει και καλά στέγη σε όσους δεν έχουν αυτή τη στιγμή με σκοπό πάντα την απάτη. Προσεγγίζουν τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί τους έχουν βγάλει και στον αέρα.” τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.

Συνεχιζοντας, ο κ. Σφακιανάκης υποστήριξε ότι οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Εμεις προειδοποιούμε τον κόσμο. Δώσαμε στην αστυνομία τα στοιχεία, όσοι καλούν σε έμας τους παραπέμπουμε στην αστυνομία. Αυτός ο άνθρωπος έχει φάει πολλά χρήματα από τον κόσμο”

Προσέθεσε δε την ανάγκη ο κόσμος να είναι προσεκτικός, καθώς είναι πολύ δύσκολο για τις αρχές να εξιχνιάσουν τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές. Αντίστοιχες πρακτικές, τόνισε, υπάρχουν και σε λογαριασμούς ενίσχυσης πυρόπληκτων που είναι “fake”.

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε τώρα με τις πυρκαγιές

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

 Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

Μόλις αντιληφθείτε μια φωτιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version