Συνταγές: Οι σαλάτες είναι από τα φαγητά που επιλέγουμε όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο, πλήρες και light και με τα σωστά υλικά μπορούμε να την μετατρέψουμε σε κυρίως γεύμα.

Παρακάτω σας προτείνουμε μια συνταγή για μια δροσερή και χορταστική σαλάτα, την οποία όπως αποκάλυψε η Τζένιφερ Άνιστον, την έτρωγε καθημερινά στα γυρίσματα της σειράς “Φιλαράκια” για να κρατιέται σε φόρμα!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της:

Υλικά

3,5 φλιτζάνια βρασμένο πλιγούρι
2-3 αγγουράκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι δυόσμο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
1 κούπα ρεβίθια
Χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ και στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε.

Το πλιγούρι είναι πολύ εύκολο στο μαγείρεμα του καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το αφήσουμε να μουλιάσει σε χλιαρό προς ζεστό νερό για 30 περίπου λεπτά, προσέχοντας να βάλουμε 2 φλιτζάνια νερό για 1 φλιτζάνι πλιγούρι.

Αλέθουμε στο μπλέντερ ή ψιλοκόβουμε τα φιστίκια.

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα βρασμένα ρεβίθια και το πλιγούρι.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ιστορία πίσω από την περιβόητη γαλανόλευκη γραβάτα του Μπάιντεν – Ο ρόλος του Τέρενς Κουίκ (pics)

Πιθανή επανασύνδεση υπάρχει για αυτά τα ζώδια κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις