Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Όταν ο Κάρολος Παπούλιας είχε εκνευρίσει την Άνγκελα Μέρκελ (vid)

Το 2012 θα το θυμάται η Άνγκελα Μέρκελ
Κάρολος Παπούλιας

O Κάρολος Παπούλιας στην πολυτάραχη πολιτική του διαδρομή είχε και μοναδικές στιγμές και μία από αυτές που έχει μείνει στην ιστορία είναι η ατάκα του προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που την έκανε έξαλλη κυριολεκτικά.

Εποχή μνημονίων και η Άνγκελα Μέρκελ καταφθάνει στην Ελλάδα και φυσικά έσπευσε να συναντήσει τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος βρισκόταν σε αυτό το θώκο για δεύτερη φορά, μετά την εκλογή του το 2005.

Στη συνάντηση αυτή δεν ακούστηκε αυτή η ατάκα, αλλά την αποκάλυψε ο ίδιος λίγο μετά όταν είχε μία συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε τότε η Γερμανίδα καγκελάριος τον ρώτησε “τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες” για να της απαντήσει πως ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του.

Δεν ήταν όμως αυτό που εκνεύρισε την Άνγκελα Μέρκελ. Όπως είχε εξιστορήσει τότε ο Κάρολος Παπούλιας είχε πει στην ίδια πως εάν θέλετε κι άλλα μέτρα αλλάξτε λαό.

Τότε αυτή η ατάκα είχε εκνευρίσει ιδιαίτερα τη Γερμανίδα καγκελάριο όπως είχαν αποκαλύψει το 2012 οι καλά πληροφορούμενοι γύρω από την Προεδρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version