Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος

Ακόμα μία απώλεια για το ελληνικό θέατρο
Θάνος Μαρτίνος

Πέθανε σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου σε ηλικία 84 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Θάνος Μαρτίνος. Την είδηση έκανε γνωστή το Σπίτι του Ηθοποιού όπου φιλοξενούνταν ο Θάνος Μαρτίνος όταν το βράδυ της Ανάστασης του 2021 είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να καεί το σπίτι του.

“ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΆ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ… ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΉΣΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΓΕΛΆΣΑΜΕ, ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΜΕ… ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΊΔΙ ΘΆΝΟ ΜΟΥ…”, αναφέρει σε ανάρτησή του το Σπίτι του Ηθοποιού.

Ποιος ήταν ο Θάνος Μαρτίνος

Ο Θάνος Μαρτίνος γεννήθηκε 1937 στο Περιστέρι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία. Παρουσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστου.

Ο Θάνος Μαρτίνος, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια κινητικά προβλήματα και αυτό τον εμπόδισε από το να προλάβει το ξέσπασμα της φωτιάς στο σπίτι του το βράδυ της Ανάστασης του 2021. Ευτυχώς όμως, ο ίδιος γλύτωσε και φιλοξενήθηκε στο Σπίτι Του Ηθοποιού.

Ο Θάνος Μαρτίνος έπαιξε σε περισσότερες από 50 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αρχίζοντας την καριέρα του το 1958 στην ταινία “Κέφι, γλέντι και φιγούρα” για να συνεχίσει σε μια σειρά από εμπορικές ταινίες, όπως “Ο Ψευτοθόδωρος” το 1963, “Η χαρτοπαίχτρα” το 1964, “Δεσποινίς διευθυντής” “Φωνάζει ο κλέφτης”, “Χωρίσαμε ένα δειλινό”, “Ο τρελός τα ‘χει 400” και πολλές ακόμα.

Η φιλμογραφία του Θάνου Μαρτίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version