Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Ο επίγειος παράδεισος στο Αιγαίο είναι η Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού
Κίμωλος

Η Κίμωλος είναι ένας μικρός θησαυρός στο Αιγαίο ανάμεσα στη Μήλο και τη Φολέγανδρο. Αν η κυκλαδίτική ομορφιά σε συναρπάζει και οι ήσυχες, χαλαρές διακοπές είναι αυτό που αναζητάς τότε η τοσοδούλα Κίμωλος είναι ο προορισμός που πρέπει να επισκεφτείς.

Παραλίες με τιρκουάζ νερά και λευκόχρυση άμμο, γραφικά πολύχρωμα σοκάκια, κάστρα, άσπρα πετρόχτιστα σπίτια και φύση που σε μαγεύει σε περιμένουν στην Κίμωλο για ζεν διακοπές.

Η Χώρα του νησιού ή αλλιώς Χωριό όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι μοιάζει με παραμύθι με κύριο χαρακτηριστικό τα λιθόκτιστα σπίτια και τις ασβεστωμένες αυλές δημιουργώντας ένα σκηνικό κλασσικής κυκλαδίτικης ομορφιάς. Στη Χώρα του νησιού σήμα κατατεθέν αποτελεί το ιστορικό Κάστρο που χτίστηκε την περίοδο του μεσαίωνα.

Γύρω από αυτό χτίστηκαν τα σπίτια αλλά και ο υπόλοιπος οικισμός γενικά. Το Χωριό ή Χώρα είναι λοιπόν το κέντρο του νησιού όπου μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε.

Παραδοσιακά καταλύματα για διαμονή, εστιατόρια για να δοκιμάσετε την ντόπια και όχι μόνο κουζίνα του νησιού, καφέ και μπαρ για χαλαρά, απογευματινά και βραδινά κοκτέιλ.  

Στην Κίμωλο δεν θα απολαύσεις μόνο την κυκλαδίτική γοητεία αλλά και βουτιές σε ονειρικές παραλίες. Πράσα είναι το όνομα μίας από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με καταγάλανα νερά και χρυσαφένια άμμο. Στην Πράσα μπορείς να επιλέξεις αν θα καθίσεις σε ξαπλώστρες ή στη δική σου ψάθα ενώ ένα beach bar ακριβώς από πάνω είναι διαθέσιμο για να πάρεις, καφέ, νερό και σνακ.

Ακόμη σου προτείνουμε την παραλία Μαυροσπηλιά για να απολαύσεις μοναδικά ηλιοβασιλέματα ενώ η παραλία Ελληνικά είναι και αυτή μέσα σε αυτές που ξεχωρίζουν στο νησί, με την αρχαία πόλη της Κιμώλου να κρύβεται κάτω από τα διάφανα, κρυστάλλινα νερά της. Αν έχεις πολλές ημέρες στη διάθεση σου κάνε και ένα beach hopping στις παρακάτω: Mπονάτσα, Αλυκή και Καλαμίτσι. Ακόμα αξίζει μια βουτιά και στην παραλία Ψάθη όπου μετά μπορείς κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα να απολαύσεις θαλασσινά και ουζάκι.

Αν φτάσεις στην Κίμωλο σίγουρα να προγραμματίσεις μια εκδρομή στην Πολύαιγο!

Στην Πολύαιγο μπορείς να φτάσεις εύκολά με καΐκια από το  λιμάνι της Κιμώλου και εκεί θα απολαύσεις ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με διάφανα, γαλάζια νερά, ηφαιστειογενείς λόφους, περίεργους σχηματισμούς βράχων που φτάνουν ως τη θάλασσα και σπηλιές που σε «καλούν» να εξερευνήσεις το μεγαλείο της φύσης.

Στην πρωτεύουσα του νησιού το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο σε περιμένει για να ανακαλύψεις τη μακρόχρονη ιστορία αλλά και παράδοση του νησιού αποδεικνύοντας τον πολιτιστικό και αρχαιολογικό της πλούτο πάρα τη μικρή έκταση της!

Οι ομορφιές και φυσικές εκπλήξεις του νησιού δεν σταματούν μόνο στις παραλίες και στα χωριά της Κιμώλου. Στο Βορειοδυτικό τμήμα του νησιού υπάρχει ένα φυσικό πέτρινο μνημείο σε σχήμα μανιταριού, το Σκιάδι. Είναι ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, εντυπωσιακό τόσο για το μέγεθος όσο και για τη μορφή του. Αν σου αρέσει η πεζοπορία σίγουρα θα ευχαριστηθείς τη διαδρομή που θα σε οδηγήσει σε αυτό το σημείο του νησιού!

Στο μικρό αυτό νησί των Κυκλάδων φτάνεις από το λιμάνι του Πειραιά αλλά και του Λαυρίου με συχνά δρομολόγια που εκτελούνται. Αν επιλέξεις να φύγεις από τον Πειραιά η διάρκεια του ταξιδιού είναι από 4 έως 8 ώρες ανάλογα την ακτοπλοϊκή γραμμή και αν αναχωρήσεις από το Λαύριο τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το ταξίδι είναι αρκετές ώρες και φτάνει περίπου τις 14 καθώς κάνει στάσεις και σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά!

Ό,τι και να αποφασίσεις το σίγουρο είναι ότι φτάνοντας στη μικρή Κίμωλο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μοναδικές διακοπές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version