Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Ανακοινώθηκε επίσημα η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2023 – Έως πότε μπορείτε να τα πληρώσετε

Βήμα - βήμα η διαδικασία
Τέλη κυκλοφορίας 2023

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 η προθεσμία για να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2023, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε: “Σε συνέχεια σειράς παρεμβάσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με γνώμονα τη διευκόλυνση των Ελλήνων φορολογούμενων, προχωράμε σε δίμηνη παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2023 και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση”.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς να τα πληρώσετε

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα myCAR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να επιλέξουν είτε να εξοφλήσουν τα τέλη είτε να θέσουν το όχημά τους σε (ψηφιακή) ακινησία, έως τη λήξη της προθεσμίας.

Βήμα 1ο: Μπαίνετε στη σελίδα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) https://www1.aade.gr/gsisapps5/telh-kykloforias-without-sso/#!/mainview

Βήμα 2ο: Συμπληρώστε το ΑΦΜ που είναι περασμένο το όχημα, τον αριθμό κυκλοφορίας και επιλέξτε το έτος 2023 (το επόμενο έτος που πληρώνεται τα νέα τέλη κυκλοφορίας)

Μόλις συμπληρώσετε τα πλαίσια πατήστε εκτύπωση για να δείτε πόσα θα πληρώσετε. Αν πατήσετε καθαρισμό σας αδειάζει τα πλαίσια για να περάσετε καινούργια στοιχεία

Βήμα 3ο: Εκτύπωση έντυπου πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Στο σημείο που σας έχουμε κυκλώσει είναι ο κωδικός με τον οποίο μπορείτε να πληρώσετε ηλεκτρονικά μέσω τράπεζας τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ πάνω ακριβώς δεξιά το ποσό που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 102,90€, ενώ δίπλα η λήξη προθεσμίας είναι μέχρι τέλος του έτους (αν δεν δοθεί παράταση).

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

-μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
-μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
-στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Αναλυτικά τα ποσά

Τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει ο κάτοχος κάθε οχήματος για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 είναι τα εξής:

Ταξινόμηση 1.11.2010 – 31.12.2020

Ταξινόμηση 1.1.2021 έως σήμερα

Ταξινόμηση έως 31.12.2000

Ταξινόμηση 1.1.2001 – 31.12.2005

Ταξινόμηση 1.1.2006 – 31.10.2010

Ειδήσεις σήμερα:

“Σπίτι μου” – Πώς θα πάρουν δάνειο για αγορά σπιτιού οι νέοι – Τα νέα δεδομένα

Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ κοριτσιών στην πλατεία Συντάγματος – Τραυματίστηκε 16χρονη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version