Σημερινό Debate
Ψήφισε Εδώ

Οι αντιδράσεις για τις ευχές της 25ης Μαρτίου στην Ελλάδα έφεραν νέα πρόκληση από τον Ερντογάν

Σκληρή κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Άσχημο είναι το κλίμα στην Τουρκία για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις ευχές στην Ελλάδα για τη 25η Μαρτίου.

Ο αντιπολιτευτικός Τύπος καθώς και διάφοροι παράγοντες της Τουρκίας αντιδρούν έντονα στις ευχές της κυβέρνησής τους προς τη χώρα μας, για την 25η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Σοτζού εμφανίζεται πιο επικριτική, με πρωτοσέλιδο άρθρο που στρέφεται κατά του Ερντογάν και της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, διότι “γιόρτασαν τη σφαγή των Τούρκων”.

Ο Μάρτιος του 1821 που τιμάται ως η «ημέρα ανεξαρτησίας» από την Ελλάδα, μας θυμίζει τις σφαγές που έγιναν κατά των Τούρκων. Συμμορίες πολιόρκησαν την Τρίπολη, η οποία κατείχε σημαντικό στρατηγικό ρόλο στον Μοριά. Η βάρβαρη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία, γνωστή ως “Σφαγή της Τριπολιτσάς” ανέφερε σε ανάρτηση του ο απόστρατος Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Βλέποντας αυτό το σφοδρό κύμα αντιπαράθεσης για αυτή την κίνηση του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε στις προκλήσεις λέγοντας ότι “η κυβέρνηση έκανε κομμάτια τα δεσμά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”.

Και συμπλήρωσε: Η Αγία Σοφία είναι κληρονομιά της Άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο“.

Ειδήσεις σήμερα:

H μητέρα του θύματος που πυροβόλησαν στο Λαγονήσι στο DEBATER – “Σας παρακαλώ μη μας σκοτώσετε…”

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα – Βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Exit mobile version